Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 93 ετών ο Χρήστος Λέντζος ο δημιουργός του πιο διάσημου φραπέ η συνταγή του οποίου παραμένει άγνωστη.

Με μια γενναία δόση καφέ και ζάχαρης, που αναμειγνύονταν δυνατά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπλέντερ δημιουργούσε αυτό το κρεμώδες μείγμα για το οποίο έκαναν ουρές στο κατάστημά του Παγκρατιώτες και μη.

Από το 1964 μέχρι το 2013 χιλιάδες ήταν εκείνοι που είχαν περάσει την πόρτα του καταστήματός του για να γευτούν τον μοναδικό αυτό καφέ.

Κάθε καφές έβγαινε γλυκός από το μπλέντερ και για όσους προτιμούσαν μια πιο ήπια γεύση, ο Λέντζος πρόσθετε μια επιπλέον κουταλιά καφέ από πάνω, γνωστή ως «καπάκι», για να μειώσει τη γλυκύτητα.

Διαβάστε ακόμη: