Κατ’ αρχάς, όπως μαθαίνω βρίσκεται στην τελική ευθεία η άσκηση ποινικών διώξεων για κακουργήματα σε τουλάχιστον πέντε άτομα για ένα σκάνδαλο της περιόδου 2017-19 που δεν δημοσιοποιήθηκε ιδιαίτερα.

Αναφέρομαι σε κύκλωμα δημόσιων και ημι-δημόσιων λειτουργών («νταραβεριτζήδες Β Εθνικής» είναι αλλά πώς αλλιώς να τους αποκαλέσω;) που απέσπασαν μεγάλα ποσά από εφοπλιστές για να τους τακτοποιήσουν δάνεια που είχαν σε μεγάλες συστημικές Τράπεζες, τις …εξής δύο που φαντάζεστε διότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι ίδιες και οι ίδιες εμπλέκονται.

Πήραν από τους εφοπλιστές από ότι φαίνεται γύρω στα 5 εκατομμύρια για προκαταβολές (!) δεν τακτοποίησαν σχεδόν τίποτα, οι εφοπλιστές τρέχουν τώρα να προλάβουν τους πλειστηριασμούς και η δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν εγκαλεί τους νταραβεριτζήδες για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα, ενώ εάν τους φορτώσει και τη σύσταση συμμορίας δεν την έχουν καθόλου καλά.

Απορία: ο ένας εκ των εφοπλιστών (φέρει και το επώνυμο γνωστού εστιατορίου με εκλεκτή ελληνική κουζίνα στην ευρύτερη περιοχή Ιλισίων-Μεγάρου Μουσικής) είναι δικηγόρος στο επάγγελμα.

Δεν κατάλαβε τίποτα για την επερχόμενη απάτη; Μα τίποτα;

Πρόβλεψη: όταν βγει προς τα έξω το όνομας μίας εμπλεκόμενης και διαπιστώσουν πως υπήρξε έμπιστη ιδιαιτέρα προβεβλημένου στελέχους του …εργοδοτισμού, θα καταλάβουν όλοι, για ποιο λόγο επί ΣΥΡΙΖΑ ορισμένοι καραμπινάτοι και παραδοσιακοί Νεοδημοκράτες μας προέκυψαν …φόλα Τσιπρικοί.

Ε ναι, ο Μαμωνάς ευθύνεται για τη μεταστροφή!

Υπενθύμιση προς τους συγκεκριμένους νταραβεριτζήδες διότι έτρεφαν φρούδες ελπίδες : «με τους Εισαγγελείς μην παίζετε παιδιά, είναι απρόβλεπτοι!».

Το είχε πεί σε μεγάλη συγκέντρωση στο Περιστέρι ο μακαρίτης Βαγγέλης Γιαννόπουλος. Κάτι ήξερε, 40 χρόνια στα δικαστήρια…