Η απεργιακή κινητοποίηση των ηθοποιών και σεναριογράφων του Χόλιγουντ συνεχίζεται δυναμικά και ένα ακραίο περιστατικό έλαβε χώρα στην Ατλάντα της Georgia σε μια διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από το σωματείο SAG-AFTRA.

Ανάμεσα στους δεκάδες εργαζόμενους που έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση, βρέθηκε και ο Mike Massa, γνωστός ως ο κασκαντέρ του Harrison Ford στην πρόσφατη ταινία “Indiana Jones and the Dial of Destiny“. Όντας επί χρόνια βετεράνος κασκαντέρ και συντονιστής επικίνδυνων σκηνών, ο Masa ανέβηκε στο βάθρο που είχε στηθεί κρατώντας ένα πλακάτ της SAG-AFTRA και έβαλε φωτιά τον εαυτό του!

Περπάτησε για αρκετά δευτερόλεπτα πάνω στη σκηνή την ώρα που η φωτιά έλουζε τον ίδιο και το σακάκι που φορούσε. Δείτε το βίντεο που έγινε viral παρακάτω:

Στόχος του Mike Massa ήταν να ευαισθητοποιήσει το κοινό μέσα από τα social media και να βγάλει μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον του κλάδου του. Ανήρτησε κιόλας το βίντεο του στο Instagram με την λεζάντα: “Κουραστήκαμε να μας καίει το AMPTP“. Όντας βέβαια πολύπειρος κασκαντέρ είχε φροντίσει για την ασφάλεια του σκηνικού, καθώς είχε δίπλα του έναν συνεργάτη με πυροσβεστήρα, χρησιμοποίησε ειδικά πυρίμαχα υλικά, ενώ για παν ενδεχόμενο υπήρχε και πυροσβεστικό κλιμάκιο κοντά.

Το σωματείο των σνεαριογράφων ξεκίνησε πρώτο τον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 2 Μαίου, ενώ από τις 14 Ιουλίου μπήκαν δυναμικά και οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ. Πρόσφατα μάλιστα το σωματείο που εκπροσωπεί τα μεγάλα χολιγουντιανά στούντιο (AMPTP – Η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης) αρνήθηκε να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα άλλα δύο σωματεία παρά την έκκλησή τους.

Σε ένδειξη συμπαράστασης, ο Dwayne Johnson υποστήριξε έμπρακτα τους συναδέλφους του κάνοντας μια μεγάλη δωρεά (7 ψηφίων) στο ειδικό ταμείο του SAG-AFTRA Foundation, που υποστηρίζει οικονομικά τους ηθοποιούς σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Διαβάστε περισσότερα