Στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, καθώς κάθε εκπαιδευτικός αποφασίζει μεμονωμένα αν θα συμμετέχει ή όχι στην απεργία. Στα γυμνάσια και τα λύκεια, αν κάποιος καθηγητής απεργήσει, οι μαθητές θα έχουν «κενό».

Στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν τους γονείς για το τι θα πράξουν, ώστε να γνωρίζουν εάν θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η ανακοίνωση ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ

«ΔΟΕ – Στις 28 Φεβρουαρίου απεργούμε. Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά. Η θλίψη, η οργή και τα αιτήματα του πλήθους των ανθρώπων που διαδήλωσαν, ζητώντας διαφάνεια, δικαιοσύνη, την τιμωρία των ενόχων, παύση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών παραμένουν επίκαιρα στη φετινή πανεργατική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση, απροκάλυπτα, επιτελικά και κατασταλτικά, διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, την υγεία, τη λαϊκή κατοικία, την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό, την αντικειμενική ενημέρωση, το δικαίωμα στους αγώνες, την ύπαρξη των σωματείων και τελικά την ίδια τη δημοκρατία, χτίζοντας την κοινωνία του άκρατου ατομικού ανταγωνισμού, της ανεξέλεγκτης αθέμιτης κερδοφορίας των «συμφερόντων», στηριγμένη στον φόβο και την επιβολή

Διαβάστε ακόμη: