Το Πρωτοδικείο Αθηνών απαγόρευσε προσωρινά ο Νίκος Κουρής να χρησιμοποεί το επίθετο «Θεοδωράκης», έως ότου εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Η εκδίκαση έχει προσδιοριστεί για τις 30 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Κουρή.

Νίκος Κουρής: Του απαγορεύεται να χρησιμοποιεί το όνομα «Θεοδωράκης» ώσπου να εκδικαστεί η υπόθεση

Ο 54χρονος, σήμερα, Νίκος Κουρής χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια το όνομα «Θεοδωράκης», τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή ενώ με αυτό εμφανίζεται και στα social media.

O Νίκος Κουρής με μια λακωνική ανάρτησή του στο Facebook, στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα θανάτου του μεγάλου καλλιτέχνη, θέλησε να τον αποχαιρετήσει γράφοντας «Αντίο, πατέρα».

Μάλιστα, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Smart της Κέρκυρας, αποκάλυψε ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Μίκη Θεοδωράκη όταν ήταν 35 ετών.

Οργισμένος τότε ο γιος του Μίκη, Γιώργος Θεοδωράκης, έκανε τότε λόγο για «την απάτη του αιώνα».

Συγκεκριμένα, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη έγραψε:

«Αγαπητοί φίλοι, εδώ έχουμε να κάνουμε με την απάτη του αιώνα. Ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή. Άρα, τον λένε Νίκο Κουρή κι όχι Νίκο Θεοδωράκη. Και δεν έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας και ολόκληρο το σόι μας. Θα παρακαλούσα πολύ να τον Αγνοήσετε και οι δημοσιογράφοι να μη του παίρνουν συνεντεύξεις. Εκτός κι αν θέλει να ξεφτιλίζεται μόνος του».

Λίγο αργότερα, η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη κατέβηκε από το προφίλ του.

Πάντως, χθες, ο Νίκος Κουρής, ο οποίος παρέστη στο Πρωτοδικείο, δήλωσε πως δεν επιθυμούσε το όλο θέμα να πάρει δημοσιότητα.

Νίκος Κουρής: Το Δικαστήριο του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης»

Υποστήριξε πως δεν διεκδικεί κάτι από την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά μετά την τροπή που έλαβε η υπόθεση είναι πλέον διατεθειμένος να υποβληθεί σε τεστ DNA.

«Καλώ τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη να μελετήσει το τραγούδι του «νεκρού αδερφού» που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης και να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που είχα αφήσει στον Μίκη, με το οποίο δηλώνω ότι εγώ δε θέλω περιουσία και δημοσιότητα. Δεν θα ήμασταν τώρα εδώ αν δεν είχαν καταφερθεί και οι δύο εναντίον μου με αυτόν τον τρόπο» είπε, αναφερόμενος στα δύο παιδιά του μουσικοσυνθέτη.

Νίκος Κουρής: Το Δικαστήριο του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης»

Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Νίκος Κουρής.

«Ό,τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης το έκανα με τη συναίνεσή του. Το είχε αποδεχτεί και δε με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο «Θεοδωράκης» αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κουρής.