Ο Γιώργος Κυπαρρίσης που φέρεται να απελευθερώθηκε μετά την καταβολή λύτρων ύψους 800.000 ευρώ επέστεψε το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του, ενώ λίγη ώρα αργότερα πήγε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να καταθέσει τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε.

H μητέρα του, φανερά ανακουφισμένη που έχει ξανά τον γιο της κοντά, μίλησε για την αγωνία που πέρασε όλες αυτές τις μέρες αλλά και την ημέρα που παρέδωσαν τα λύτρα στους απαγωγείς.

Η κυρία Όλγα, η μητέρα του επιχειρηματία ανέφερε: «Φοβήθηκα, μίλησα με τους κακοποιούς ήταν αδίστακτοι. Είχα βάλει την κόρη μου να μιλάει, δεν άντεχα εγώ. Εγώ, η κόρη μου και ο γαμπρός μου παραδώσαμε τα χρήματα. Μας πήγαν σε πολλά σημεία. Παραδώσαμε τα χρήματα και ύστερα από δύο μέρες τον απελευθέρωσαν. Φοβόμασταν μήπως ήταν νεκρός. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, ευχαριστούμε τον Θεό που μας βοήθησε, όλα καλά, δεν έπαθε τίποτα στα χέρια τους, τον βλέπω καλά. Ήμασταν όλοι μαζί όταν γύρισε σπίτι. Οι απαγωγείς ήταν 7 μίλησα με 2. Οι απαγωγείς ήταν διαβασμένοι, δεν ήταν αγράμματοι και μιλούσαν τέλεια τα ελληνικά».

https://www.youtube.com/watch?v=XbfTWyn_Ri4&t=1s&ab_channel=ProtoThema

Ο πατέρας του επιχειρηματία σε χθεσινή του δήλωση ανέφερε ότι: «Μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι θα έρθει, κατεβήκαμε κάτω στην είσοδο και μετά από μισή ώρα περίπου εμφανίστηκε. Ήρθαμε αγκάλιασε το παιδί, μιλήσαμε λίγο, αλλά είχε έρθει με την αστυνομία και έφυγαν πήγαν στη ΓΑΔΑ. Εξωτερικά φαινόταν καλά, τον είχαν ξυρίσει και στο κεφάλι και σε όλο το σώμα».

Υπενθυμίζεται ότι οι προσπάθειες απελευθέρωσής του επιχειρηματία είχαν εξελιχθεί σε θρίλερ, με τους απαγωγείς να ζητούν αρχικά λύτρα ύψους 2 εκατ. ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο τον 40χρονο επιχειρηματία. Όταν η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση δεν μπορούσε να συγκεντρώσει όλο το ποσό, οι απαγωγείς έριξαν τις απαιτήσεις τους στο 1,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια στο 1 εκατ. ευρώ.