Αυτός δεν ήταν Ολυμπιακός. Σε ένα καθοριστικό, για την ευρωπαϊκή του πορεία, παιχνίδι απογοήτευσε και αν το σκορ έμεινε σε αυτό το επίπεδο το χρωστάει στον εξαιρετικό Τόμας Βατσλίκ που έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Ομάδα χωρίς νεύρο, χωρίς δυνάμεις, χωρίς δημιουργία, χωρίς αντίδραση, χωρίς ένταση στο παιχνίδι του! Δεν είναι υπερβολή να γράψουμε ότι έχασε με «κάτω τα χέρια».

Ήττα λοιπόν με 1-0 από την Αντβέρπ και μετά το το 1-1 της Φενέρμπαχτσε με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στη δεύτερη θέση.

Ο Μπαλικισά το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης μόλις στο 7’, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να μην βγάζει αντίδραση σε κανένα διάστημα…

Το ματς

Με το… καλησπέρα ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 7’ οι γηπεδούχοι έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα επίθεση και το σουτ του Μπαλικισά βρήκε και στον Σισέ και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βατσλίκ για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτιαξε φάση αλλά η κεφαλιά του Παπασταθόπολου πέρασε λίγο άουτ, ενώ μερικά λεπτά αργότερα το σουτ του Εμβιλά μπλόκαρε ο Μπουτέζ.

Η Αντβέρπ άγγιξε το 2-0 στο 22’ αλλά ο Βατσλίκ έβγαλε το τετ-α-τετ του Μπένσον, ενώ ο Μπατάιγ δεν βρήκε εστία στο 35’ και το 1-0 υπέρ των Βέλγων παρέμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Μαρτίνς έκανε τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο ρίχνοντας τους Μασούρα, Αγκιμπού, Ελ Αραμπί αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έμοιαζαν κουρασμένοι και χωρίς νεύρο, δεν απειλούσαν και μάλιστα δέχονταν αρκετές φάσεις. Παρόλα αυτά, ο Βατσλίκ με τρομερές επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και ήλπιζε πως οι συμπαίκτες του θα φτιάξουν κάποια ευκαιρία για να αποφύγουν την ήττα, χωρίς όμως αυτό να συμβεί ως το φινάλε του παιχνιδιού.

Ο Μάρκο Ντιμπέλο δεν αντιμετώπισε κάποιο θέμα σε ένα αρκετά εύκολο παιχνίδι.

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μπράιαν Ρίσκε): Μπουτέζ, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολέιγ (57′ λ. τρ. Ενχελς), Ντε Λετ (58′ Κουίρινεν), Ντουόμο, Γκέρκενς, Βερστράτ, Μπαλικισά (88′ Γιουσούφ), Μπένσον (73′ Σαμάτα), Έγκεσταϊν (73′ Φρέι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (66′ Ανδρούτσος), Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46′ Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου (60′ Βρουσάι), Ρόνι Λόπες (46′ Μασούρας), Τικίνιο (46′ Αραμπί).

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Μέσω των play-offs του Europa League θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός την πρόκρισή του στους «16» της διοργάνωσης!

Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν, τελικά, στη 2η θέση του ομίλου τους, οπότε θα πέσουν πάνω σε μία από τις «τρίτες», που έρχονται από το Champions League.

Μπαρτσελόνα, Ζενίτ, Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ, Σέριφ, Σεβίλλη, Αταλάντα.

Από τις παραπάνω, θυμίζουμε, σε νοκ-άουτ ο Ολυμπιακός έχει παίξει μόνο με Σεβίλλη και Σέριφ. Από την ομάδα της Ανδαλουσίας είχε αποκλειστεί στο Κύπελλο UEFA της σεζόν 1995-96, ενώ την ομάδα της Μολδαβίας την έχει… πετάξει εκτός στα play-offs του Champions League το 2009.

Να σημειωθεί πως τα πρώτα παιχνίδια των play-offs του Europa League είναι προγραμματισμένα για τις 17 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί μια βδομάδα μετά, στις 24 του ίδιου μήνα.

Οι οκτώ ομάδες, δε, που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους στο Europa League, θεωρούνται «ισχυρές» στα play-offs, επομένως θα δώσουν τους αγώνες ρεβάνς στην έδρα τους. Οι οκτώ, ωστόσο, που θα περάσουν στους «16», θα είναι «αδύναμες» και «ισχυρές» θα είναι οι οκτώ, που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλων του Europa.

Για να το εξηγήσουμε και πιο απλά, ο Ολυμπιακός στα play-offs θα παίξει το δεύτερο παιχνίδι στο Φάληρο. Αν προκριθεί στους «16», όμως, θα δώσει το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τη ρεβάνς μακριά από το σπίτι του.