Για φοροδιαφυγή και εικονικές συναλλαγές ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ ερευνάται ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

«Δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν έχω να κρύψω τίποτα, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Θα τα πούμε στις συναυλίες» είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες, με τον ίδιο να αρνείται κάθε κατηγορία φοροδιαφυγής και να δηλώνει στη διάθεση των Αρχών ώστε να διαλευκανθεί όσο το συντομότερο η υπόθεση.

Ο τραγουδιστής έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο εξονυχιστικής έρευνας για φοροδιαφυγή ενώ έχει δεσμευτεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του ερμηνευτή.

Αντώνης Ρέμος: Η πρώτη συναυλία μετά τον ντόρο

Και μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, έδωσε την πρώτη του συναυλία. Ο δημοφιλής ερμηνευτής, το βράδυ της Δευτέρας (8/7), ανέβηκε στη σκηνή του Κατράκειου Θεάτρου Νίκαιας.

Στο ξεκίνημα της συναυλίας, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο έγινε sold out, ο 54χρονος τραγουδιστής δεν θέλησε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στην υπόθεση, ωστόσο στάθηκε στην αγάπη που του δείχνει ο κόσμος, επανέλαβε πως ό,τι έχει να πει θα το πει εκεί που πρέπει, ενώ πέρασε και ένα μήνυμα ότι οι δυσκολίες δεν θα πρέπει να λυγίζουν κανέναν.

«Καλωσήρθατε! Καλησπέρα! Δεν έχω να πω πολλά λόγια. Ό,τι είναι να πω, θα το πω εκεί που πρέπει» είπε αρχικά ο Αντώνης Ρέμος στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το Κατράκειο για να τον απολαύσει, στην πρώτη συναυλία του μετά την υπόθεση φοροδιαφυγής, για την οποία ερευνάται.

«Σε εσάς θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Απλά να σας πω μόνο μια κουβέντα: Να μη φοβόσαστε τα προβλήματα και τις δύσκολες στιγμές. Μέσα από αυτές παίρνουμε δύναμη. Απλά να αντέξετε» είπε ο Αντώνης Ρέμος απευθυνόμενος στον κόσμο, που έσπευσε από νωρίς στο Κατράκειο για να τον απολαύσει στη συναυλία του.

«Σας λέω μόνο ό,τι πρόβλημα κι αν έχετε, το χειρότερο είναι τα προβλήματα υγείας. Όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα παλέψουμε αρκεί να είμαστε όρθιοι. Είμαι εδώ όρθιος γιατί με αγαπάτε. Εσείς με στηρίζετε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ» συμπλήρωσε ο Αντώνης Ρέμος, λίγο πριν ξεκινήσει να ερμηνεύει τις γνωστές επιτυχίες του.

Αντώνης Ρέμος: Tα «αμαρτωλά» εμβάσματα

Οι συναλλαγές που χτυπήσαν καμπανάκι στην Ανεξάρτητη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ήταν 6 εμβάσματα που πιστώθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του τραγουδιστή την περίοδο 19/4/22 – 22/6/2022 συνολικού ύψους 1,8 εκατ. €.

Καταθέσεις έγιναν από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας προκειμένου να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων από τον τραγουδιστή.

Τα εισερχόμενα εμβάσματα:

  • Στις 19/4/2022 πιστώνονται τρία εμβάσματα: 200.000 €, 200.000 €, 150.000 €,
  • Στις 10/5/2022 κατατίθεται 1 έμβασμα: 950.000 €,
  • Στις 22/6/2022λαμβάνει 2 εμβάσματα: 200.000 € και 100.000 €.

Η συναλλαγή διαπιστώθηκε από την Αρχή πως δεν ολοκληρώθηκε ωστόσο, ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται να έχει κρατήσει τα χρήματα μη δηλώνοντας τα στις φορολογικές του δηλώσεις.

Τα εξερχόμενα εμβάσματα:

Επίσης στο μικροσκόπιο βρέθηκαν και τα εξερχόμενα εμβάσματα του τραγουδιστή:

  • Στις 19/4/2022 & 27/4/2022 δίνει 400.000 € σε εταιρεία συμμετοχών. Ο Αντώνης Ρέμος φαίνεται να έδωσε μέρος αυτών των χρημάτων σε επιχειρηματία, φίλο του υπό μορφή δανείου,
  • Στις 11/5/2022 450.000€ σε εταιρεία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα παραπάνω έχουν αποτυπωθεί σε ένα πόρισμα 20 σελίδων που υπέβαλε η Αρχή για το ξέπλυμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 11 Ιουνίου με την υπόθεση πλέον να είναι στον οικονομικό εισαγγελέα, όπως επισημαίνει το Mega.

Διαβάστε ακόμη