Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση (re-opening) του 10ετούς ομολόγου με ωρίμανση τον Ιούνιο του 2013. Το επιτόκιο διαμορφώνεται στο Mid Swap συν 90 μονάδες βάσης ή 1%, με στόχο την άντληση 2,5 δισ. ευρώ.

Ο ΟΔΔΗΧ ανέθεσε σε BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ΗSBC, JP Morgan και Nomura, που ενεργούν ως ανάδοχοι, τη διερεύνηση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην επανέκδοση του τίτλου με ωρίμανση στις 18 Ιουνίου 2031 και κουπόνι 0,75%.

Πρόκειται για την 4η κατά σειρά έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές, με βιβλίο προσφορών να έχει ανοίξει από το πρωί.
Στόχος του ελληνικού δημοσίου είναι να αντλήσει περίπου 2,5 δις ευρώ με ένα επιτόκιο κοντά στο 0,9%, ενώ δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην υπερκάλυψη της έκδοσης.
*Η πρώτη έκδοση που πραγματοποίησε το δημόσιο ήταν στις 27 Ιανουαρίου με 10ετές ομόλογο που επανεκδίδεται σήμερα. Από αυτή την έξοδο στις αγορές αντλήθηκαν 3,5 δις, με επιτόκιο 0,807%.
*Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου με την έκδοση 30ετούς ομολόγου. Το επιτόκιο ήταν στο 1,956% και αντλήθηκαν 2,5 δις ευρώ.
* Η τρίτη κατά σειρά έκδοση πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου με ένα 5ετες ομόλογο, με επιτόκιο μόλις 0,172%.
Τη σημερινή έκδοση έχουν αναλάβει να «τρέξουν» έξι από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμια αγοράς και συγκεκριμένα η ΒNP Paribas, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η HSBC, η JP Morgan και η Nomura.
Στόχος του ελληνικού δημοσίου είναι να αντλήσει φέτος από τις αγορές περί τα 8 – 12 δις ευρώ. Με τη σημερινή έκδοση εκτιμάται ότι θα εκπληρωθεί ο στόχος που έχει θέσει ο ΟΔΔΗΧ για το σύνολο του 2021.