Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test στις γιορτές που δικαιούται ο κάθε πολίτης, ύστερα από εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου χθες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, «τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών».

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test στις γιορτές για όλους τους πολίτες

Όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη (21/12) ο πρωθυπουργός, οι πολίτες καλούνται να κάνουν το πρώτο self test πριν από το εορταστικό τραπέζι, την οικογενειακή συγκέντρωση ή τη βραδινή τους έξοδο και το δεύτερο αμέσως μετά τη λήξη των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους, «με στόχο την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση».

Τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ).

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test στις γιορτές

Τα self test θα διατίθενται αντί των rapid που αρχικά είχε ειπωθεί ως ενδεχόμενο πως θα επέβαλε η κυβέρνηση για την είσοδο σε κλειστά μαγαζιά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

«Δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης ισχυρή σύσταση για διενέργεια self test, εκτός των δύο που θα προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία, για όσους θα επιλέξουν χώρους διασκέδασης, όπου παρατηρείται συνωστισμός.