Η Γαλλία προσπαθεί να πείσει τον Elon Musk να κατασκευάσει το επόμενο Gigafactory της Tesla στη χώρα, σύμφωνα με δήλωση που έκανε ο υπουργός ψηφιακών υπηρεσιών της χώρας στο CNBC, με τα πιο σαφή σχόλια μέχρι τώρα ότι το Παρίσι θέλει την επένδυση του δισεκατομμυριούχου.

Ενδιαφέρον είναι ότι το επιχειρηματικό φλέρτ προκύπτει τη στιγμή που ο υπουργός απείλησε το Twitter που ανήκει στον Musk με απαγόρευση, εάν δεν συμμορφωθεί με τον επερχόμενο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα είναι υπέροχο να έχουμε ένα εργοστάσιο Tesla στη Γαλλία, έχει γίνει πολλή προσπάθεια και ενέργειες για να βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι δυνατό και αυτό μπορεί να συμβεί», είπε ο Jean-Noel Barrot στο ειδησεογραφικό διεθνές πρακτορείο CNBC και στο περιθώριο του συνεδρίου Viva Tech στο Παρίσι.

Η Γαλλία επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως κόμβου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανοίγοντας το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων φέτος.

«Έχουμε επίσης επενδύσει σε έναν… ολόκληρο τομέα ηλεκτρικών μπαταριών, επομένως θα προσπαθήσουμε να τον πείσουμε ότι η Γαλλία είναι το καλύτερο δυνατό μέρος στην Ευρώπη για να ιδρύσει το επόμενο εργοστάσιο της Tesla», είπε ο Barrot.

Ο Musk αναμένεται να μιλήσει στο Παρίσι την Παρασκευή στη σύνοδο κορυφής Viva Tech – ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά συνέδρια της Γαλλίας, όπου η κυβέρνηση θα έχει μεγάλη παρουσία. Ο Μασκ βρίσκεται στο κυνήγι μιας νέας τοποθεσίας Gigafactory, εκτός από τα μεγάλα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων της εταιρείας που υπάρχουν ήδη στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα.

Ο Barrot επαίνεσε τον Musk ως «μεγάλο εφευρέτη, πιθανώς έναν από τους σπουδαιότερους των αρχών αυτού του αιώνα».

Διαβάστε περισσότερα