Άνοδο-ρεκόρ σημειώνει το δολάριο αυτόν τον μήνα, καθώς οι traders επανεξετάζουν την επίδραση της πιθανής επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index σκαρφάλωσε έως και 0,5% την Πέμπτη, το μεγαλύτερο ποσοστό από τις αρχές Ιουνίου – θέτοντας τον δείκτη σε τροχιά για την πρώτη εβδομαδιαία άνοδό του εδώ και τρία χρόνια.

Αυτό συνέβη αφού ο Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το ισχυρό δολάριο, σε σύγκριση με τα ασθενέστερα ξένα νομίσματα, αποτελεί «τεράστιο βάρος» για την αμερικανική οικονομία.

Υπερέβαλαν οι αγορές

«Οι αγορές υπερέβαλαν λίγο» νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, όταν ανταποκρίθηκαν στα σχόλια του Τραμπ, σχολιάζει ο Shaun Osborne, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος της Scotiabank. Επίσης, η ζήτηση καταφυγίων και «οι σταθερότερες αποδόσεις βοήθησαν το δολάριο».

Η ενίσχυση του δολαρίου την Πέμπτη ήρθε παράλληλα με την απώλεια 0,4% του ευρώ, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σηματοδότησε ότι μια κίνηση τον Σεπτέμβριο είναι «αρκετά πιθανή». Το γεν υποχώρησε κατά περίπου 0,8%, ενώ το μεξικανικό πέσο σημείωσε πτώση περίπου 2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Διαβάστε ακόμη: