Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones ανέβηκε την Τρίτη στην πρώτη θετική συνεδρίαση στις επτά και η Wall Street  έτοιμη για το τέλος του δεύτερου τριμήνου και του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Ο Dow Jones, ο δείκτης των 30 μετοχών, διαπραγματεύτηκε 110 μονάδες υψηλότερα, ή 0,3%, ακόμη και όταν η Walgreens έχασε περισσότερο από 8% αφού μείωσε την καθοδήγηση για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος και ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,4%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο σχεδόν 0,5%.

Η Wall Street αξιολόγησε επίσης μια νέα σειρά οικονομικών δεδομένων που έδειξαν σημαντική ανθεκτικότητα παρά τους φόβους για επικείμενη ύφεση.

Τα στοιχεία για τα διαρκή αγαθά παρουσίασαν αιφνιδιαστική αύξηση, ενώ τα στοιχεία για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών βελτιώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών επίσης αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

«Το μόνο που έχουμε ακούσει για φέτος είναι η ύφεση που εκκρεμεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι η οικονομία βρίσκεται σε σταθερή βάση και οι πιθανότητες ύφεσης μειώνονται με κάθε κομμάτι των οικονομικών δεδομένων», δήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στο Ομάδα Carson.

Οι κινήσεις της Τρίτης ακολουθούν μια χαμένη ημέρα στη Wall Street

Ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση σχεδόν 1,2%, καθώς οι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη σε ορισμένες δημοφιλείς μετοχές τεχνολογίας. Ο Dow έκλεισε χαμηλότερα για έκτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση και το μεγαλύτερο σερί ήττας από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Παρά την πτώση της Δευτέρας, ο S&P 500 και ο Nasdaq εξακολουθούν να είναι σε ρυθμό για να ολοκληρώσουν τον Ιούνιο περισσότερο από 3% υψηλότερα, ενώ ο Dow είναι έτοιμος για μηνιαία άνοδο σχεδόν 2,8%.

Η Παρασκευή σηματοδοτεί το τέλος του δεύτερου τριμήνου και του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Ο Nasdaq έχει κερδίσει σχεδόν 10% για το τρίμηνο και βρίσκεται σε ρυθμό για το καλύτερο πρώτο του εξάμηνο τα τελευταία 40 χρόνια. Ο S&P500 και ο Dow βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσουν το τρίμηνο με άνοδο σχεδόν 6% και 2%, αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα