Αύξηση σημείωσαν οι τιμές των ακινήτων κατοικιών στην Πάτρα το τέταρτο τρίμηνο του 2025, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024 σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τόσο οι τιμές πώλησης ακινήτων στην Αχαΐα όσο και οι τιμές ενοικίασης κατοικίας σημείωσαν άνοδο το τέταρτο τρίμηνο του 2025 με τη μέση τιμή ενοικίασης να σημειώνει ελαφρώς μεγαλύτερη άνοδο από τη μέση τιμή πώλησης.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας με την ελκυστική γεωγραφική της θέση, τα ακαδημαϊκά της ιδρύματα και με έναν από τους πιο σύγχρονους κομβικούς λιμένες της Μεσογείου που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με την Ιταλία, συνεχίζει να ελκύει ενδιαφερόμενους για επενδύσεις σε ακίνητα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι τάσεις των τιμών 

Σε ό,τι αφορά τη μέση τιμή πώλησης ακινήτων στην Πάτρα το τέταρτο τρίμηνο του 2025, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 8.1% με τη μέση τιμή πώλησης να βρίσκεται στα 1.330 ευρώ ανά τ.μ., από τα 1.438 ευρώ ανά τ.μ., του 2024.

Σε ό,τι αφορά τη μέση τιμή ενοικίασης ακινήτων στην Πάτρα το τέταρτο τρίμηνο του 2025 σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 9%, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2024 με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 7.76 ευρώ ανά τ.μ., από τα 8.46 ευρώ ανά τ.μ., του 2024.

Ακίνητα στην αγορά 

Στο πεδίο των πωλήσεων ακινήτων στην Πάτρα, βρίσκουμε στην αγορά ενδεικτικά: 

Στο κέντρο, διαμέρισμα 37 τ.μ., τετάρτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου πωλείται στα 2.648,65 ευρώ ανά τ.μ.

Στο κέντρο, διαμέρισμα 51 τ.μ., τετάρτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου πωλείται στα 2.705,88 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Κουκούλι, διαμέρισμα 143 τ.μ., δευτέρου ορόφου, τριών υπνοδωματίων πωλείται στα 1.853,15 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Τερψιθέα, διαμέρισμα 75 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων πωλείται στα 1.333,33 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Έξω Αγυιά, διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων πωλείται στα 2.486,84 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Πράτσικα, διαμέρισμα 130 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων πωλείται στα 1.153,85 ευρώ ανά τ.μ.

Στο πεδίο των ενοικιάσεων κατοικιών στην Πάτρα, βρίσκουμε στην αγορά ενδεικτικά:

Στο κέντρο, διαμέρισμα 45 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου ενοικιάζεται στα 10 ευρώ ανά τ.μ.

Στο κέντρο, διαμέρισμα 44 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου ενοικιάζεται στα 10,23 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Κουκούλι, διαμέρισμα 145 τ.μ., δευτέρου ορόφου, τεσσάρων υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 6,21 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Τερψιθέα, διαμέρισμα 120 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 6,33 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Έξω Αγυιά, διαμέρισμα 45 τ.μ., τετάρτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου ενοικιάζεται στα 10 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Πράτσικα, διαμέρισμα 58 τ.μ., δευτέρου ορόφου, ενός υπνοδωματίου ενοικιάζεται στα 6,55 ευρώ ανά τ.μ.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη: