Η Adidas την Τρίτη αύξησε την καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος και σημείωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο, με τη βοήθεια των πωλήσεων των αποθεμάτων της Yeezy.

Ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών, σε μια έκπληξη προκαταρκτικών εκτιμήσεων, προέβλεψε λειτουργική ζημιά 100 εκατομμυρίων ευρώ (106 εκατομμύρια δολάρια) για ολόκληρο το έτος, σημαντική βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή του για απώλεια 450 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένει τα έσοδα να μειωθούν σε χαμηλό επίπεδο – μονοψήφιο ποσοστό για το 2023.

Τα λειτουργικά κέρδη τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 409 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένα από 564 εκατομμύρια για το ίδιο τρίμηνο το 2022.

Οι μετοχές της Adidas ανέβηκαν 4% κατά τη διάρκεια των πρώτων συναλλαγών στην Ευρώπη την Τετάρτη.

«Ενώ η απόδοση της εταιρείας το τρίμηνο επηρεάστηκε και πάλι θετικά από την πώληση τμημάτων του εναπομείναντος αποθέματός της Yeezy, η υποκείμενη επιχείρηση της adidas αναπτύχθηκε επίσης καλύτερα από το αναμενόμενο», ανέφερε η Adidas στην έκθεση κερδών της.

Η εταιρεία διέκοψε τη συνεργασία της με τον Ye, γνωστό ως Kanye West, τον Οκτώβριο του 2022, αφού ο ράπερ έκανε μια σειρά από προσβλητικά και αντισημιτικά σχόλια. Έκτοτε εργάζεται για να πουλήσει το υπόλοιπο απόθεμά της από τα πάνινα παπούτσια του σήματος Yeezy.

«Συμπεριλαμβανομένου του θετικού αντίκτυπου από τις δύο πτώσεις Yeezy το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, η πιθανή διαγραφή του εναπομείναντος αποθέματος Yeezy ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ τώρα (προηγουμένως: 400 εκατομμύρια ευρώ) και το εφάπαξ κόστος που σχετίζεται με τη στρατηγική αναθεώρηση του στα 200 εκατ. ευρώ (αμετάβλητο), η adidas αναμένει τώρα να αναφέρει λειτουργική ζημία περίπου 100 εκατ. ευρώ το 2023 (προηγουμένως: ζημιά 450 εκατ. ευρώ)», ανέφερε η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη: