Anna Wintour… Η Βρετανίδα «Σιδηρά Κυρία»της αμερικανικής Vogue. Η γυναίκα που γνωρίζει όσο καμία τί σημαίνει υπέρμετρη κομψότητα και άψογο στυλ.

Aπό τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Εδώ και δεκαετίες διατηρεί την ίδια αυστηρή κόμμωση, φορά πάντα μεγάλα chic μαύρα γυαλιά, η φιγούρα της παραμένει αναλλοίωτη κι επιβλητική.

Πριν τρία χρόνια περίπου, η  βασίλισσα Ελισάβετ την τίμησε με τον τίτλο της «Dame» (σ.σ. τιμητικός τίτλος που δίνεται στις γυναίκες και έχει ίδια αξία με τον αντίστοιχο του «ιππότη» για τους άντρες) για τη μεγάλη της προσφορά τόσο στη μόδα όσο  και τη δημοσιογραφία.

Η ίδια αποκάλυψε ότι η βασίλισσα της Αγγλίας δυσκολεύτηκε να της καρφιτσώσει το μετάλλιο στο ροζ Chanel σύνολό της: «Δεν μπορούσε να βρει που να το βάλει» σχολίασε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι έσπευσε να την ευχαριστήσει για την προσφορά του συζύγου της που ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τα καθήκοντά του.

«Την ευχαρίστησα για τις υπηρεσίες του πρίγκιπα Φιλίππου επειδή, προφανώς, ήταν αξιοθαύμαστος και αποτέλεσε έμπνευση για όλους μας», είπε η Anna Wintour.

«Απλά κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι. Αγαπώ την δουλειά μου, αγαπώ τα πάντα σε αυτήν. Αγαπώ, επίσης, τις επιπλέον υποχρεώσεις που έχω ως καλλιτεχνικός διευθυντής και με συναρπάζει η δημοσιογραφία.

Ειλικρινά, λοιπόν, χωρίς να φανεί πως το λέω επίτηδες, δεν σκέφτομαι την δύναμη και τι εκείνη σου δίνει. Αλήθεια δηλαδή ποια είναι τα πραγματικά οφέλη του να έχεις δύναμη; Ένα καλό τραπέζι σε ένα εστιατόριο; Εγώ απλώς προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την θέση μου για να βοηθήσω τους άλλους και τον χώρο».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr