Τον ένατο συνεχόμενο τίτλο του στην Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών επισφράγισε σήμερα ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 14-9 της Γλυφάδας στον Πειραιά και έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών των πλέι-οφ. Για δεύτερη σερί χρονιά οι “ερυθρόλευκες” κατέκτησαν όλα τα τρόπαια που διεκδίκησαν (πρωτάθλημα, κύπελλο, Euroleague κι επιπλέον φέτος το Σούπερ Καπ Ευρώπης) και επιβεβαίωσαν την απόλυτη κυριαρχία τους, παρά την αλλαγή προπονητή μεσούσης της περιόδου.

Η ομάδα που δημιούργησε ο Χάρης Παυλίδης και καθοδηγεί πλέον ο Αλεξάνταρ Τσίριτς συμπλήρωσε τρία χρόνια αήττητη εντός συνόρων και συνολικά «τρέχει» ένα απίθανο σερί νικών σε όλες τις διοργάνωσεις από τον Φεβρουάριο του 2021, μετά την ήττα από τη Σαμπαντέλ στον πρώτο προημιτελικό της περσινής Euroleague.

Όπως και στα δύο προηγούμενα ματς των τελικών, ο ΑΝΟΓ προσπάθησε, αλλά η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν εμφανής. Με τρία γκολ της αρχηγού, Μαργαρίτας Πλευρίτου, οι πρωταθλήτριες προηγήθηκαν 4-1 λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, ξέφυγαν 6-2 στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου και 10-4 στις αρχές του τρίτου. Οι «ερυθρόλευκες» χαλάρωσαν στην άμυνα και η Γλυφάδα πέτυχε πέντε τέρματα μέσα σε περίπου έξι λεπτά στην τρίτη περίοδο, αλλά η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα τέσσερα γκολ και η λήξη του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει το 13ο γυναικείο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 5-5, 1-0

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Σλίκινγκ 2, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργ. Πλευρίτου 4, Χαλδαίου, Β. Πλευρίτου 1, Κρίστμας 3, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Τορνάρου

ΓΛΥΦΑΔΑ (Θοδωρής Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Παν. Νίνου, Γκίλλα, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 1, Ειρ. Νίνου 3, Αντωνιάδη, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 1, Φουντωτού 1, Γαλιατσάτου, Κοντογιάννη 3, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.