Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στη νέα χορηγία, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας με τον Όμιλο, έναν εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών ομίλων παγκοσμίως, για την ανάδειξη των αθλημάτων του υγρού στίβου αλλά και τη στήριξη των ομάδων και αθλητών στην προσπάθειά τους για διάκριση σε διεθνείς οργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Στην ομιλία του ο κ. Γιαννόπουλος, τόνισε χαρακτηριστικά πως: «με τη σημερινή συμφωνία εκσυγχρονίζεται και εισέρχεται σε ένα πεδίο άγνωστο γι’ αυτήν μέχρι πρότινος.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η συνεργασία ξεπερνά τα στενά όρια μίας χορηγικής σχέσης καθώς σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Ομοσπονδία και τις ουσιαστικές της προσπάθειες για ανάδειξη του υγιούς αθλητισμού, των αξιών της ομαδικότητας και της αριστείας και του εκσυγχρονισμού λειτουργίας της Ομοσπονδίας στα πρότυπα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ευχαριστώ θερμά για  την εμπιστοσύνη που δείχνετε στην ΚΟΕ στην πρώτη αυτή μεγάλη δράση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον ελληνικό αθλητισμό, η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα επισφραγιστεί με σημαντικές και περήφανες στιγμές  για όλους εμάς αλλά και τον αθλητισμό ευρύτερα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η σχέση εμπιστοσύνης του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ προς την ΚΟΕ, θα είναι ο οδηγός και προς άλλες εταιρείες, ώστε να συνδράμουν προς τη μεγάλη οικογένεια του Υγρού Στίβου στη χώρα μας».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, τόνισε:

«Η ΚΟΕ αποτελεί ένα πρότυπο Ομοσπονδίας, με μία πλειάδα αθλητών σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα που δε σταματούν να προσφέρουν όμορφο αθλητικό θέαμα αλλά και πολλές συγκινήσεις και υπερηφάνεια με τις διακρίσεις και τα επιτεύγματά τους.

Αποτελεί όμως ένα βαθύ παράδειγμα αθλητικού ήθους για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Σήμερα, με τη χρυσή συνεργασία που ξεκινά, επιθυμούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών και παροχών, προς όλους τους αθλητές και όλα τα σωματεία της Ομοσπονδίας.

Αναδεικνύουμε την αξία του αθλητισμού για τη νέα γενιά και δημιουργούμε το έδαφος ώστε οι αθλητές μας να μπορούν να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και τους στόχους τους από τις μικρότερες ως τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι».

Όμιλος «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», ΚΟΕ.

Στη εκδήλωση της παρουσίασης του νέου Χρυσού Χορηγού της ΚΟΕ, παραβρέθηκαν, από πλευράς Ομοσπονδίας, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, τα μέλη του Δ.Σ, Βασίλης Σκουντής, Εύη Μωραϊτίδου, Νίκος Ξυλούρης, Δέσποινα Καράμπελα, Κέλλυ Αραούζου.

Στις λεπτομέρειες της συμφωνίας, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕ, Γιάννης Γιαννουρής.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς που στο χαιρετισμό επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συμφωνίας ΚΟΕ και Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, από τον οποίο επίσης μίλησε και η Διευθύντρια Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, Αφροδίτη Αβραμέα.

Παρόντες στην εκδήλωση οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί των αθλημάτων της Κ.Ο.Ε, Θόδωρος Βλάχος (Υδατοσφαίριση Ανδρών), Αλεξία Καμμένου (Υδατοσφαίριση Γυναικών), Δημήτρης Αθυμαρίτης (Κολύμβηση / Υδατοσφαίριση), Αναστασία Γκούτσεβα (Καλλιτεχνική), καθώς επίσης και κορυφαίοι / -ες αθλητές / -τριες των εθνικών μας ομάδων (Μαργαρίτα Πλευρίτου, Κώστας Γκιουβέτσης, Θάλεια Δρασίδου, Δημήτρης Μάρκος, Κώστας Μερετσόλιας, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Τάσος Μυλωνάκης).

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, με τον Β’ Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Μάνο Σταραμόπουλο.