Άνια Τέιλορ – Τζόι: Από το Queen’s Gambit πρωταγωνίστρια στο Μad Max: Furiosa. Πρωταγωνίστρια στην νέα ταινία «Mad Max: Furiosa», πρίκουελ του «Mad Max: Fury Road» (2015) είναι η Άνια Τέιλορ – Τζόι, η 24χρονη ηθοποιός που είδε την καριέρα της να εκτοξεύεται με τον ρόλο της ως Μπεθ Χάρμον στην πολυσυζητημένη μίνι σειρά του Netflix «Queen’s Gambit».

Η Warner ανακοίνωσε ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 23 Ιουνίου 2023 και η Άνια Τέιλορ – Τζόι, που γνωρίσαμε με το «The Witch», συναντήσαμε στο «Split», στο «Peaky Blinders», αλλά και στην πρόσφατη κινηματογραφική «Emma» (2020), θα υποδυθεί την Furiosa (βλέπε Σαρλίζ Θερόν) σε νεαρή ηλικία, προτού η ηρωίδα συναντήσει τον Μαξ Ροκατάνσκι (Τομ Χάρντι) στην έρημο.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αυστραλός σκηνοθέτης και παραγωγός, Τζορτζ Μίλερ (ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή, είχε την ελπίδα ότι η Θερόν θα δεχτεί την πρόταση και με επεξεργασία CG θα μπορούσε να ενσαρκώσει την αυτοκράτειρα Furiosa, που δραπετεύει με τη συμμορία της στην Πράσινη Γη, όταν ήταν 20 χρονών -αλλά ατυχώς).

Συμπρωταγωνιστές της Τέιλορ – Τζόι είναι ο Κρις Χέμσγουορθ και η Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ, ενώ λογικά θα υπάρξει ακόμη μία ηθοποιός – παιδί, η οποία θα υποδυθεί τη Furiosa σε ηλικία 7 – 10 ετών.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν το στόρι περιλαμβάνει τον Μαξ, αλλά στην περίπτωση που έχει θέση στην αφήγηση είναι μάλλον απίθανο να δούμε ξανά τον Τομ Χάρντι, καθώς όπως και στην Furiosa πρέπει να είναι πολύ νεότερος και μάλλον προτού γίνει Mad (τρελός) Max.

Σε κάθε περίπτωση, από το 1979 και την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά με τον Μπελ Γκίμπσον, το franchise επικεντρώνεται στον Μαξ, οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.