Ένας 12χρονος μαθητής στην Αγγλία κατάφερε να συγκεντρώσει τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία των 162 πόντων σε τεστ ευφυΐας της Mensa, του οργανισμού που μετρά τον δείκτη νοημοσύνης, ξεπερνώντας ακόμα και τον Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ.

Πρόκειται για τον Ρόρι Μπίντγουελ, μαθητή της Α’ γυμνασίου, από το Έξετερ στη νοτιοδυτική Αγγλία, ο οποίος είχε την τέλεια επίδοση στο τεστ Cattell III-B χωρίς μάλιστα να γνωρίζει ότι επρόκειτο για τεστ της Mensa που μετράει το IQ.

Η Mensa είναι ο πιο μεγάλος και αρχαιότερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για ανθρώπους με δείκτη IQ τόσο υψηλό που τους κατατάσσει στο 2% των έξυπνων ανθρώπων παγκοσμίως.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ, δύο από τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο πιστεύεται ότι είχαν δείκτη ευφυΐας 1620, ο Ρόρι όμως κατάφερε να τους ξεπεράσει.

Η μητέρα του Ρόρι, Άλι Μπίντγουελ δήλωσε στην εφημερίδα North Devon Gazette, ότι ο γιος της ήταν τόσο ήρεμος κατά τη διάρκεια του δίωρου τεστ που μάλιστα κάποια στιγμή πήγε και στην τουαλέτα, ενώ πρόσθεσε ότι ο γιος της είναι «ευλογημένος με έναν απίστευτο εγκέφαλο», που του επιτρέπει να βρίσκει λύσεις και να απομνημονεύει πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 12χρονος σήμερα μαθητής, όταν ήταν μόλις 2 ετών κατάφερνε να ολοκληρώσει μόνος του παζλ των εκατό κομματιών, ενώ στη Β δημοτικού εκείνος έλυνε ασκήσεις άλγεβρας της Α Γυμνασίου.

Μάλιστα ο Ρόρι διάβασε και τα επτά βιβλία του Χάρι Πότερ μέσα σε οκτώ εβδομάδες στην αρχή του lockdown, λόγω της πανδημίας. Σήμερα είναι μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου, ράγκμπι αλλά και ανώμαλου δρόμου στο σχολείο του.

Το αγόρι από την Αγγλία, έκανε το τεστ δύο εβδομάδες μετά τα 12α γενέθλιά του και φέρεται να έχει λάβει πρόσκληση να γίνει μέλος στη Mensa, με τη μαμά του να σημειώνει πως ο Ρόρι είναι ένας «κανονικός» 12χρονος, που χρειάζεται πού και πού και καμία παρότρυνση για να διαβάσει τα μαθήματά του!

Ο Ρόρι ωστόσο δεν είναι το μοναδικό παιδί που έχει ξεπεράσει τις ιδιοφυΐες, καθώς ο 11χρονος Γιουσούφ Σα από το Λίντς σημείωσε επίσης επίδοση 162 πόντων το 2022 και έλαβε πρόσκληση για να γίνει μέλος στη Mensa, ενώ το 2011 σε ηλικία 12 ετών, ο Τζέικομπ Μπαρνέτ, ο οποίος είχε διαγνωστεί με αυτισμό, διαπιστώθηκε πως είχε IQ 170.

Διαβάστε ακόμη: