Βελτιωμένη, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, είναι η εικόνα της φωτιάς που ξεκίνησε νωρίτερα το μεσημέρι στον Κόρακα Ροδακίνου, στην ενότητα Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Σε δυο μέτωπα μαίνεται πλέον η μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, καθώς πέρα από την έκταση που καίγεται μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ από το πρωί, δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν να επιχειρήσουν, γύρω στις τρεις το μεσημέρι και στον Κόρακα Ροδακίνου.

Εκεί βρίσκονται 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιουν ρίψεις δυο ελικόπτερα, ώστε να προλάβουν και να περιορίσουν το μέτωπο πριν επεκταθεί. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Κρήτης Γιώργο Τσικαλά, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr «η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και έχει ζητήσει εναέρια βοήθεια και από άλλες περιοχές εκτός Κρήτης». Μάλιστα σύμφωνα με τοπικά μέσα, δόθηκε οδηγία προληπτικής εκκένωσης του Κάτω Ροδάκινου.

Μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες στην μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντές, το προσωπικό της Περιφέρειας και του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στην φωτιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την φωτιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου:

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, εκκενώθηκε το χωριό Ορνέ.