Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Φέριζα Σαρωνικού που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής.

Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση της περιοχής.

Για την φωτιά στην Φέριζα Σαρωνικού σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σημειώνεται πως λίγο μετά τις 11:30 εστάλη μήνυμα του 112 με εντολή εκκένωσης του οικισμού Φέριζα. «Αν βρίσκεστε στη Φέριζα, εκκενώστε προς Λαγονήσι», αναφέρεται στο μήνυμα εκκένωσης από το 112.

Φωτιά στην Φέριζα Σαρωνικού - Μήνυμα εκκένωσης από το 112

Παράλληλα, πριν λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται στον Άγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου. Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν προληπτικά τον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου και να κατευθυνθούν προς το Λαγονήσι λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες.

Λόγω της φωτιάς στη Φέριζα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους: Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου, στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα και στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το Μαντρί».

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο twitter για την φωτιά στην Φέριζα Σαρωνικού:

Φωτά στην Φέριζα Σαρωνικού: Δείτε φωτογραφίες

Φωτιά στην Φέριζα Σαρωνικού - Μήνυμα εκκένωσης από το 112 - Δείτε φωτογραφίες

Φωτιά στην Φέριζα Σαρωνικού - Μήνυμα εκκένωσης από το 112 - Δείτε φωτογραφίες