Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν σήμερα οι επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά που «εγκλωβίστηκαν» εκεί για αρκετές ώρες λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών. Τελικά, η απεργία αναβλήθηκε και τα πλοία άρχισαν να αναχωρούν στις 09:00.

ΠΕΝΕΝ: Άκυρη η απεργία – Θα ταξιδέψουν κανονικά τα πλοία

Ταξιδιώτες που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στο λιμάνι για να ταξιδέψουν προς τους προορισμούς τους με τα πλοία, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, με τα μέλη της ΠΕΠΕΝ να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τα πλοία «δεμένα» και την είσοδό τους σε αυτά να μην επιτρέπεται.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις και αρκετή ώρα, όπου οι επιβάτες περίμεναν στο λιμάνι του Πειραιά, η ΠΕΝΕΝ αποφάσισε να σταματήσει την απεργία και οι επιβάτες να μπουν στα πλοία και να ταξιδέψουν κανονικά.

Ενώ τα υπόλοιπα σωματεία ναυτικών, μετά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη είχαν αποφασίσει να μεταθέσουν τις κινητοποιήσεις για τις 10 Ιουνίου, η ΠΕΝΕΝ, επέμεινε και απέκλεισε από νωρίς το πρωί την είσοδο των πλοίων.

Η ΠΕΠΕΝ ήθελε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), καλώντας συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

Από το πρωί, λοιπόν, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από πλοία στον Πειραιά, εμποδίζοντας την είσοδο των επιβατών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και εκνευρισμός.

Ακολούθως, πριν τις 8:30 ανακοίνωσαν ότι στις 9 θα σταματήσουν την απεργία τους και θα επιτρέψουν τον απόπλου των πλοίων. Εντωμεταξύ συνεχίζουν τη συγκέντρωσή τους με αποτέλεσμα οι εντάσεις να μην λείπουν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις εντάσεις που προκλήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα σε επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν και απεργούς της ΠΕΝΕΝ

https://www.youtube.com/watch?v=tEGieKdFW-k&t=26s&ab_channel=ProtoThema

Ανεστάλη η απεργία στα πλοία - Ένταση και ταλαιπωρία στο λιμάνι

Μετά από πολλή ώρα και διαπραγματεύσεις η απεργία αναβλήθηκε και τα πλοία θα αναχωρήσουν στις 09:00.

Ανεστάλη η απεργία στα πλοία - Ένταση και ταλαιπωρία στο λιμάνι

Ουρές είχαν σχηματιστεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά από επιβάτες που περίμεναν να ταξιδέψουν.

Ανεστάλη η απεργία στα πλοία - Ένταση και ταλαιπωρία στο λιμάνι