Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προχώρησε σε δήλωση για την 28η Οκτωβρίου και το έπος του ’40.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Το έπος του ΄40 είναι ένα διαχρονικό σύμβολο θυσίας για την πατρίδα.

Τη σημερινή εποχή των γεωπολιτικών αναταραχών και της μεγάλης αβεβαιότητας οφείλουμε να εργαστούμε για την ενίσχυση της θέσης της χώρας με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με αίσθημα ενότητας να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα απέναντι σε κάθε είδους αναθεωρητισμό και ιδιαίτερα της προκλητικής τουρκικής ηγεσίας.

Κάθε διάλογος πρέπει να στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και όχι στο δίκαιο του ισχυρού. 

Γι’ αυτό όταν κάποιοι αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες υπονομεύοντας τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, δεν χωρούν ίσες αποστάσεις από εταίρους ή την ηγεσία του ΝΑΤΟ. Ούτε βέβαια νέες συμφωνίες για εξοπλιστικά προγράμματα.

Η θυσία των Ελλήνων στο έπος του ΄40 θα αποτελεί διαχρονικά μια πυξίδα ευθύνης και εθνικής αξιοπρέπειας για όλους μας.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Το μήνυμα του πιλότου του ΖΕΥΣ: Τιμή σε όσους φυλάνε Θερμοπύλες

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε το μήνυμα του επισμηναγού, Χριστόδουλου Γιακουμή, μέσα από το F-16 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ιπτάμενος της ομάδας Ζευς πραγματοποίησε δύσκολους ελιγμούς και χαμηλές διελεύσεις με το F-16, ένα από τα καμάρια της πολεμικής μας αεροπορίας.

Με στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας: « Είμαστε και θα παραμένουμε έτοιμοι. Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες» ήταν ο στίχος του ποιήματος που χρησιμοποίησε.

«Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας και στον ελληνισμό απανταχού της γης. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη», κατέληξε ο επισμηναγός.

Διαβάστε ακόμη: