Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που διεξάγεται στην Βουλή για την Θεσσαλία, τον Έβρο και την κλιματική κρίση, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κατηγορώντας την ότι στο θέμα της κλιματικής κρίσης επέλεξε την απαξίωση αλλά και τη συνωμοσιολογία. Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ανδρουλάκης, είπε ότι τα προβλήματα έχουν και κόμμα και χρώμα, αλλά και ονοματεπώνυμο.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση  στο θέμα της ανθεκτικότητας, λέγοντας ότι «σε μια εποχή συνεχών κρίσεων η ανθεκτικότητα είναι ένα βασικό ζητούμενο» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει μεταρρυθμίσεις, μόνο αλλαγές στη βιτρίνα. «Δεν θέλετε να παρέμβετε στις χρόνιες παθογένειες, αλλά στόχος να μην αλλάξει τίποτα, να μείνουν όλα ίδια για να διατηρούνται μικροεξουσίες», σημείωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι πλέον δεν υπάρχει ο φόβος της επιστροφής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά της προοδευτικής παράταξης και καταλόγισε στην κυβέρνηση αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, αλαζονεία. «Βγάλτε τις παρωπίδες αλαζονείας και του 41%, προσβάλλετε τους πολίτες που σας επέλεξαν», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε ειδική αναφορά στην πολιτική προστασία και στο αρμόδιο υπουργείο, λέγοντας ότι δύο χρόνια μετά είναι ένα υπουργείο κέλυφος. Υποστήριξε, επιπλέον, ότι είναι απαρχαιωμένη η άποψη για τα εναέρια μέσα, καθώς η υπεροπλία του εξοπλισμού είναι αναντίστοιχη με τα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη: