Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρει σε δήλωσή του ότι «ο κ. Μητσοτάκης περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού», αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί «αντί να στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν» να σταματήσει τις προκλήσεις, «επιβραβεύουν την τακτική του παζαριού» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Χθες οι ΗΠΑ αντί να καταδικάσουν τον κ. Ερντογάν ο οποίος επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας,  δεν σέβεται τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της χώρας του,  εκβίαζε για μήνες το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, τον επιβράβευσαν με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, με τα F16. Για όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι υπήρχε θετικό αποτέλεσμα για την χώρα μας. Δυστυχώς περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Πρέπει οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί να καταλάβουν ότι με τη συμπεριφορά τους αντί να στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν να σταματήσει να είναι ένας διεθνής ταραξίας, επιβραβεύουν την τακτική του παζαριού που επιστρατεύει τα τελευταία χρόνια εις βάρος της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής».

Ανδρουλάκης: Απαράδεκτο να οδηγείται το ΝΑΤΟ από τους εκβιασμούς Ερντογάν

«Ειρωνεία της ιστορίας να καταλήγεις για να αποφύγεις έναν αναθεωρητή, παραβάτη του διεθνούς δικαίου, να υπογράφεις μια συμφωνία με κάποιον που έχει ακριβώς την ίδια στρατηγική. Αυτό είναι το ΝΑΤΟ σήμερα. Εκεί οδήγησαν ο κ. Στόλτενμπεργκ και οι μεγάλες δυνάμεις, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Είναι απαράδεκτο να οδηγείται η συμμαχία από τους εκβιασμούς του κ. Ερντογάν και αντί να κλείνει την πόρτα των εξοπλισμών στην Τουρκία, να την ανοίγει διάπλατα. Κανείς δεν θα παίζει με τα δικαιώματα του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Λάρισα, στηλιτεύοντας τον ρόλο του ΓΓ του ΝΑΤΟ.