Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφτηκε το πρωί το εμπορικό κέντρο της Πάτρας. Συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες με έμφαση στο θέμα της ακρίβειας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην πρόταση του για επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και στην τιμή του τιμολογίου καθώς και φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων εταιριών.

Σχετικά με την συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική πολιτική. «Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης είναι δυο Πρωθυπουργοί που απέτυχαν παταγωδώς και δεν πρόκειται η Δημοκρατική Παράταξη σε αυτό το νέο της ξεκίνημα, το ισχυρό νέο της ξεκίνημα, να δώσει σωσίβιο ούτε στον έναν ούτε στον άλλον. Εμείς θέλουμε ισχυρή εντολή, ώστε να έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τις ιδέες και το πολιτικό πρόγραμμα της σοσιαλδημοκρατίας για μια άλλη σελίδα για τον ελληνικό λαό» ανέφερε.

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της δήλωσης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Και εδώ από την Αχαΐα, από την Πάτρα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ανισότητες καλπάζουν, ότι η ακρίβεια σαρώνει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, δημιουργεί τεράστια προβλήματα ανταγωνιστικότητας και δυστυχώς δεν παίρνονται αποφάσεις ανάλογες του προβλήματος. Πρέπει να υπάρξει άμεσα πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, πλαφόν στην τιμή του τιμολογίου, φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων εταιριών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά με στοιχεία της ότι τα υπερκέρδη τους για όλη την Ευρώπη το 2022 θα είναι περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ, αν δεν κάνουμε κάτι. Και βέβαια, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Το κράτος τους τελευταίους μήνες, από την αύξηση των τιμών, κερδοσκοπεί εις βάρος του πολίτη, έχει πολλαπλάσια έσοδα σε σχέση με τα προϋπολογιζόμενα.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική πολιτική. Ένα άλλο σχέδιο, από αυτό που υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και επειδή πολλά ακούγονται για συνεργασίες, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, είναι δυο Πρωθυπουργοί που απέτυχαν παταγωδώς και δεν πρόκειται η Δημοκρατική Παράταξη, σε αυτό το νέο της ξεκίνημα, το ισχυρό νέο της ξεκίνημα, να δώσει σωσίβιο ούτε στον έναν ούτε στον άλλον.

Εμείς θέλουμε ισχυρή εντολή, ώστε να έχουμε τη δύναμη και να επιβάλουμε τις ιδέες και το πολιτικό πρόγραμμα της σοσιαλδημοκρατίας για μια άλλη σελίδα για τον Ελληνικό λαό. Με περισσότερες ευκαιρίες για όλους, λιγότερες ανισότητες και μεγαλύτερη προοπτική για τους νέους ανθρώπους της πατρίδας μας.

Σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε:

Οι εκλογές είναι προνόμιο του εκάστοτε Πρωθυπουργού. Όποτε και αν γίνουν, θα είμαστε πανέτοιμοι με ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια, με ολοκληρωμένο σχέδιο, με την αρετή της συνέπειας και της ευθύνης, χωρίς λαϊκισμούς για να προσφέρουμε μια πραγματική εναλλακτική στον ελληνικό λαό. Διότι το παιχνίδι πόλωσης, που στήνεται από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, δεν επιτρέπει έναν ισχυρό και γόνιμο δημόσιο διάλογο. Εμείς ξαναγινόμαστε πρωταγωνιστές και όχι ρυθμιστές όπως θέλουν κάποιοι. Πρωταγωνιστές για να επιβάλουμε έναν πραγματικό δημόσιο διάλογο, που βάζει τα προβλήματα του ελληνικού λαού στο τραπέζι με τους πραγματικούς συσχετισμούς, με τα πραγματικά δεδομένα, χωρίς τη διχόνοια των προηγούμενων ετών και τα επιλύει προς όφελος όλου του ελληνικού λαού.