Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο νέο κόμμα «Δημοκράτες», υπογραμμίζοντας ότι στόχος του κόμματός του αποτελεί η άντληση ψήφων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Σε ερώτηση σχετικά με την ονομασία του νέου κόμματος ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «μου άρεσε πάρα πολύ, είναι συμπεριληπτικό και τραβάς και μία γραμμή, ξέροντας σε ποιους δεν απευθύνεσαι στους φασίστες, στους τραμπούκους, τους μισαλλόδοξους και τους ρατσιστές οι οποίοι σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν υιοθετήσει μηνύματα όπως τον πατριωτισμό και κερδοσκοπούν».

Σχολιάζοντας το που τοποθετεί το κόμμα του στον πολιτικό χώρο και γιατί επέλεξε την απουσία του πράσινου χρώματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε ότι «το κόμμα μου είναι στο κέντρο. Σε ό,τι αφορά το πράσινο χρώμα δεν ήθελα καμία βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ στο οποίο πέρασα όλη μου τη ζωή και επέλεξα το μπλέ που είναι της πατρίδας, το κόκκινο που δείχνει τη λαϊκότητα και όλο μαζί που δείχνει τη  μεταρρύθμιση και που δεν αποκλείει τον πατριωτισμό».

«Κατάφερα στη ζωή μου, είμαι πατριώτης και δεν το χαρίζω στους ακραίους. Ως υπουργός έκανα μια σειρά μεταρρυθμίσεις που επιβίωσαν. Στο δικό μας κόμμα συναιρείται η μεταρρύθμιση με τον πατριωτισμό»< είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σχετικά με τη δεξαμενή των ψηφοφόρων από την οποία προτίθεται να αντλήσει ψηφοφόρους, ο κ. Λοβέρδος είπε «και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, το λέω ευθέως. Δεν θα κινηθούμε μόνο ανάμεσα ως χώρος του κέντρου, εγώ δεν είμαι κεντροδεξιός ούτε κεντροαριστερός, είμαι κεντρώος. Ζητάμε από τον ψηφοφόρο της ΝΔ που είναι δυσαρεστημένος κυρίως από την ακρίβεια και την υγεία να μας δώσει μία ψήφο αξιοπρέπειας διαμαρτυρίας στις ευρωεκλογές, θα είμαι και προσωπικά υποψήφιος. Από το ΠΑΣΟΚ από εκείνους που πιστεύουν στον Ανδρέα Λοβέρδο και δεν είναι ευχαριστημένοι από το ΠΑΣΟΚ το οποίο κάνει μία βουτιά στην Αριστερά».

Διαβάστε ακόμη: