Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, ο Ανδρέας Κατσανιώτης αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό.

Ποιός είναι ο Ανδρέας Κατσανιώτης

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1969 στο Λάπα Αχαΐας και μεγάλωσε στην Πάτρα.

Είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής.

Συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Επικοινωνίας μέσα από πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων που αφορούσαν την πολιτική επικοινωνία, τις τεχνικές πωλήσεων, το online marketing, τη διαχείριση κρίσεων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο κ. Κατσανιώτης εργάστηκε σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα στον τομέα του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, ενώ ίδρυσε τη δική του εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας.

Ανδρέας Κατσανιώτης: Ποιός είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών

Ο ίδιος ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1999 ως υπεύθυνος του περιοδικού «Gardening». Το 2000 ανέλαβε τη θέση του εμπορικού διευθυντή της Powernet S.A., ενώ λίγο αργότερα μετακινήθηκε στην OPTICOM S.A., στη θέση επίσης του εμπορικού διευθυντή. Ακολούθως ανέλαβε γενικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΝΕ S.A. και ακολούθως διευθύνων σύμβουλος αυτής. Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων, αρμόδιος για την στρατηγική προβολής και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια ως μέλος της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών την περίοδο 1989 έως 1991. Το 1992 ορίστηκε υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Από το 2003 έως το 2004, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Αττικής.

Υπήρξε διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) από το 2007 μέχρι και το 2009 και το 2012 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης το 2014 ήταν υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον Νοέμβριο του 2015 ορίσθηκε ως αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, 31 Αυγούστου 2021, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε ο ορισμός του ως Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού.