Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε μέρος χθες στο μουσείο του Λούβρου στην Γαλλία όπου ένας άνδρας μεταμφιέστηκε σε γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο και πέταξε τούρτα στο πιο διάσημο έκθεμά του, την «Μόνα Λίζα»!

Εικόνες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες δείχνουν τον διάσημο πίνακα της Μόνα Λίζα «λερωμένο» με λευκή κρέμα ή σαντιγί.

Άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα πέταξε τούρτα στον πίνακα της Μόνα Λίζα στο Λούβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πραγματικότητα όμως, το μόνο που λερώθηκε ήταν το προστατευτικό γυαλί που βρίσκεται μπροστά από το ανεκτίμητο έργο τέχνης, το οποίο φιλοτέχνησε ο Λεονάρντο Να Βίντσι την περίοδο 1503-1519.

Σύμφωνα με την ισπανική Marca, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης μπήκε στην αίθουσα όπου εκτίθεται το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με αναπηρικό αμαξίδιο και φορώντας περούκα. Προς έκπληξη όμως των υπόλοιπων επισκεπτών του μουσείου, ξαφνικά σηκώθηκε όρθιος, πλησίασε τη «Μόνα Λίζα» και εκτόξευσε εναντίον της την τούρτα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το προσωπικό ασφαλείας του μουσείου έτρεξε αμέσως και απομάκρυνε τον άνδρα από την αίθουσα, ενώ ο κόσμος τριγύρω συνέχιζε να φωτογραφίζει και να τραβάει βίντεο από το παράξενο περιστατικό.

Το συμβάν έληξε γρήγορα, και χωρίς τη παραμικρή ζημιά για τον πίνακα, ο οποίος καθαρίστηκε αμέσως.

Αναρτήσεις στα social media επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του δράστη είχε πιθανώς «ακτιβιστικά κίνητρα» και ότι ο στόχος του (με βάση όσα είπε κατά την «επίθεση») ήταν να διαμαρτυρηθεί για την καταστροφή του πλανήτη.