Στις 14 Μαρτίου πρόκειται να διεξαχθούν τα βραβεία Grammys, αντί για τις 31 Ιανουαρίου που ήταν προγραμματισμένα, σύμφωνα με τους διοργανωτές εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα φετινά βραβεία είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο Λος Άντζελες στις 31 Ιανουαρίου, αλλά λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στην Καλιφόρνια, αποφασίστηκε χθες να μεταφερθούν για τις 14 Μαρτίου, μέχρι νεοτέρας.

Μία ημέρα πριν, η Καλιφόρνια κατέγραψε 74.000 κρούσματα, με τα νοσοκομεία να έχουν φτάσει στο «κόκκινο» με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μεταφερθεί η φετινή γιορτή της μουσικής κατά δύο μήνες.

«Μετά από σκέψεις και συζητήσεις με τους ειδικούς, μεταφέρουμε την 63η τελετή των βραβείων Grammy για την Κυριακή 14 Μαρτίου. Η κατάσταση με την πανδημία στο Λος Αντζελες όπου τα νοσοκομεία είναι δύσκολη με τις ΜΕΘ να είναι πλήρεις, αλλά και τις οδηγίες της τοπικής διοίκησης, οδηγηθήκαμε στο αποτέλεσμα να αναβάλουμε το σόου, απόφαση που ήταν σωστή. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία και την ασφάλεια όσων είναι στην μουσική κοινότητα, αλλά και εκατοντάδες ακούραστους εργάτες που συμμετέχουν για την παραγωγή του σόου. Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες, προσωπικό και τους υποψηφίους για την κατανόηση, υπομονή και συνεργασία τους μαζί μας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η επιτροπή των βραβείων.

Φέτος, «βασίλισσα» των φετινών υποψηφιοτήτων είναι η Μπιγιονσέ με εννέα (μεταξύ των υποψηφίων είναι και η κόρη της, Blue Ivy), καθώς και οι Ντούα Λίπα, Τέιλορ Σουίφτ και Ρόντι Ριτς με έξι.