Το α΄ μέρος της έρευνας στην Ανατολική Αττική, που διεξήχθη για χρονικό διάστημα οκτώ ημερών, από 7 έως 15 Μαρτίου 2023 σε δείγμα 1992 ατόμων, δημοσιεύει η ιστοσελίδα.

Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται η κατάρρευση της ΝΔ μετά τα Τέμπη, η οποία χάνει από τις εκλογές του 2019 13,5% (!), πτώση του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3% και εντυπωσιακή άνοδος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ κατά 8% (από το 5% του 2019 σε 13%).

Επίσης ενισχυμένο εμφανίζεται και το κόμμα Κασιδιάρη (4,5%) σε σύγκριση με τα ποσοστά της ΧΑ (3%) το 2019.

Από τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ ενισχύεται 0,5%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ 25 παρουσιάζουν πτώση.

Νέα Δημοκρατία

Σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία αποτυπώνεται η καθαρή υπεροχή των κ.κ. Μάκη Βορίδη και Βασίλη Οικονόμου, οι οποίοι και ακολουθούνται από την κα. Ζαχαράκη.

Πιθανότητα εκλογής δείχνουν να έχουν και ένας εκ των κ.κ. Πέτσα και Βλάχου, οι οποίοι ακολουθούν από απόσταση την κα. Ζαχαράκη και την ίδια στιγμή απέχουν σημαντικά από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη μέτρηση του Δεκεμβρίου 2022, μεταξύ των υποψηφίων της ΝΔ σημαντικό προβάδισμα εμφάνιζε η κα. Μαρτίνου, η οποία και ακολουθούνταν από τους κ.κ. Οικονόμου και Βορίδη και, σε απόσταση, από την κα. Ζαχαράκη.

Η απόφαση της κας. Μαρτίνου να μην είναι υποψήφια στις φετινές εκλογές ανεβάζει καθέναν από τους υπόλοιπους υποψηφίους κατά μία θέση

ΣΥΡΙΖΑ

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται οι κ.κ. Σπίρτζης και Καραμέρος, ενώ πιθανότητα εκλογής έχουν και οι κ.κ. Αθανασίου, Μπουλέκος και Φιλίππου που ακολουθούν από σημαντική ωστόσο απόσταση από τους δύο πρώτους.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα του Δεκεμβρίου 2022, καταγράφηκε και πάλι σαφές προβάδισμα θετικών αξιολογήσεων για τους κ.κ. Σπίρτζη και Καραμέρο, τους οποίους ωστόσο ακολουθούσε ο κ. Σκουρολιάκος, ο οποίος αυτήν τη φορά εμφανίζεται πολύ χαμηλότερα στο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που προτίθενται να δώσουν σταυρό σε αυτόν.

Σημαντικό είναι το ποσοστό (12%) που λαμβάνει και ο, προερχόμενος από τη ΝΔ, Ευ. Αντώναρος, ο οποίος αν και δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του, πλασάρεται στην 6η θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται οι κ.κ. Σμέρος και Χριστοδουλάκης, ενώ σε μεγάλη απόσταση ακολουθεί η κα. Αναστασίου.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι συγκεντρώνουν μάλλον αμελητέα ποσοστά προτιμήσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη μέτρηση του Δεκεμβρίου 2022, μεταξύ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ υπερείχε στις θετικές αξιολογήσεις ο κ. Χριστοδουλάκης του κ. Σμέρου, σειρά που δεν επιβεβαιώνεται στην παρούσα έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα