Λήγει σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, η παράταση για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» έχει τύχει θερμής υποδοχής από τα νοικοκυριά που θέλουν να αλλάξουν ψυγεία, καταψύκτες ή κλιματιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε νοικοκυριό μπορεί να αιτηθεί έως και τρία κουπόνια για την αντικατάσταση συσκευών.

Το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» επιδοτεί την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών.

Για την αίτηση απαιτούνται μόνο οι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό τηλέφωνο του πολίτη.

Αν η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λάβει στο κινητό του τον κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση και μπορεί να πάει στο κατάστημα για να αγοράσει τις νέες συσκευές.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει και να παραδώσει τις παλιές συσκευές για ανακύκλωση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι καταναλωτές που έχουν τοποθετημένη στην οικία τους και όχι σε επαγγελματικό χώρο παλαιά ηλεκτρική συσκευή, συγκεκριμένα κλιματιστικό, ψυγείο ή καταψύκτη, την οποία επιθυμούν να αντικαταστήσουν και να ανακυκλώσουν με άλλη νεότερης τεχνολογίας και ενεργειακά αποδοτικότερη.

Κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει αθροιστικά από μία (1) έως τρεις (3) συσκευές προς επιχορήγηση.

«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»: Σήμερα η τελευταία ημέρα των αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Υπάρχουν τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες δικαιούχων και το ποσοστό επιδότησης θα βασίζεται σε αυτές:

  • Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50% (1η εισοδηματική κατηγορία).
  • Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45% (2η εισοδηματική κατηγορία).
  • Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35% (3η εισοδηματική κατηγορία).
  • Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30% (4η εισοδηματική κατηγορία).

Όσοι λάβουν την επιδότηση θα πρέπει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό και μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά στην ιστοσελίδα εδώ. Όλα τα στοιχεία αντλούνται και διασταυρώνονται αυτόματα από άλλους φορείς (ΑΑΔΕ & ΔΕΔΔΗΕ).