Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς ανακοινώθηκαν πριν από λίγα λεπτά οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022.

Οι αναρτημένες καταστάσεις στα σχολεία περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τη βαθμολογία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Παράλληλα, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον όμως το έχουν ήδη αιτηθεί.

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022 – Τι προέβλεπε η εγκύκλιος

Το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει εγκύκλιο για τη διαδικασία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλήνιων 2022.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

  • Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Τρίτη 28-6-2022 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν : α. τα αποκόμματα των τετραδίων και β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων.
  • Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.
  • Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές των ΓΕΛ να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.
  • Το υπουργείο Παιδείας εφιστά την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενος να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Τρίτη 28-6-2022, μετά τις 13.00 μ.μ.
  • Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων, θα ακολουθήσει στις αρχές Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τα ειδικά μαθήματα, με τις βάσεις εισαγωγής 2022 στα ΑΕΙ αυτές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

 

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.):

Πανελλήνιες – Μηχανογραφικό 2022: Από σήμερα οι κωδικοί ασφαλείας των υποψηφίων