Έκτακτη συνέντευξη Τύπου μετά την έξαρση των νέων μολύνσεων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά η νυχτερινή διασκέδαση θα λειτουργεί μόνο με καθήμενους.

Νυχτερινή διασκέδαση μόνο για καθήμενους

Η εκτόξευση των νέων κρουσμάτων, που έφτασαν τα 1.797, σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, καθώς φαίνεται ότι η διασπορά, ιδιαίτερα στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, είναι πλέον μεγάλη, λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα του συνόλου των δραστηριοτήτων.

Μόνο με καθήμενους πελάτες θα λειτουργούν από την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, οι χώροι διασκέδασης (μπαρ, κλαμπ κ.λπ), ενώ αυστηρές θα είναι οι ποινές για τους ιδιοκτήτες που δεν θα τηρούν τα μέτρα. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση.

Ανακοινώσεις Νίκου Χαρδαλιά

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Μόνο με καθήμενοι η νυχτερινή διασκέδαση

Ο κ. Χαρδαλιάς αρχικά τόνισε πως υπάρχει ανησυχία ειδικά για την μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας. «Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πολύ να νοσήσουν ακόμη και σοβαρά», είπε, μιλώντας για αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο ίδιος είπε επίσης πως ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη.

Αποκλειστικά με καθήμενους η νυχτερινή διασκέδαση

Όπως ανακοίνωσε, από 08 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Από την πρώτη παράβαση -και μάλιστα από την επόμενη μέρα- οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναστολή λειτουργίας, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε και για βαριά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

«Απο την Πέμπτη όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας για να περιορίσουμε το συνωστισμό και την υπερμετάδοση.

Οσες επιχειρήσεις ελέγχονται και παραβιάζουν τους όρους θα κλείνουν από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 10.000 ευρώ πρόστιμο και λουκέτο 15 ημέρες.

Σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια».

Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση (σ.σ. social media, βίντεο και καταγγελίες).