Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων με τα πύρηνα μέτωπα σε όλη τη χώρα εξεδόθει νωρίτερα σήμερα απόφαση ανάκλησης όλων των αδειών των ενστόλων του πυροσβεστικού σώματος.

Σ’υμφωνα με την απόφαση που υπογράφεται απο τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Πουρναρά, ανακαλούνται όες οι χορηγηθείσεςκανονικές και βραχείες άδειες του Πυροσβεστικού Προσωπικού, Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ) και των Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων (Π.Δ.Ε) για το σύνολο των υπηρεσιών της Επικράτειας.

Όμοια αναστέλεται η χορήσηγη αυτών λόγω εκτεταμένων πυρκαγιών.

Εξαιρετικές και έκτακτες χαρακτηρίστηκαν οι υπηρεσιακές ανάγκες από τον αρχηγό. κ. Πουρναρά στην σχετική ανακοίνωση.

Καβάλα

Λίγο πριν τις 17.00 σήμερα Δευτέρα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση ακόμα τριών περιοχών και συγκεκριμένα για Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα. «Εάν βρίσκεστε σε Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα εκκενώστε προς κόμβο Χρυσούπολης» αναφέρει το νέο μήνυμα του 112.

Ο καπνός από το πύρινο μέτωπο στο Διαλεκτό έγινε ορατός σε χωριά του Δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ξάνθης – Χρυσούπολης.

Εύβοια

Συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στα Ψαχνά της Εύβοιας. Η φωτιά έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο, ενώ, ακόμη και η πόλη της Χαλκίδας, έχει γεμίσει με καπνούς ενώ παράλληλα απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Αλεξανδρούπολη

Νέα φωτιά ξέσπασε εντός του δάσους της Δαδιάς με τις δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.

Βοιωτία

Νεκρός εντοπίστηκε ένας κτηνοτρόφος σε σημείο μεταξύ της περιοχής Πρόδρομος και της παραλίας Σαράντη, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία.

Έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια

Έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια,για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις μεγάλες πυρκαγιές και τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο, ενώ μετά από αίτημα της Ελλάδας ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για ενισχύσεις από την Ε.Ε.

Ήδη ανταποκρίθηκαν η Ρουμανία και η Κύπρος και το βράδυ αναμένονται 56 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ η Κύπρος στέλνει δύο αεροσκάφη air tractor τα οποία αναμένονται το απόγευμα

Διαβάστε ακόμη: