Η PacWest Bancorp οδήγησε ξανά σε ράλι ανακούφισης στις περιφερειακές τράπεζες τη Δευτέρα, αφού ο δανειστής μείωσε το μέρισμα για την συγκέντρωση κεφαλαίων εν μέσω της τραπεζικής κρίσης.

Οι μετοχές της PacWest σημείωσαν άνοδο 27% τη Δευτέρα, αυξάνοντας την άνοδο σε σχεδόν 82% απο την Παρασκευή. Η εταιρεία αργά το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσε μείωση μερίσματος σε μόλις 1 σεντ ανά μετοχή από 25 σεντς ανά μετοχή για το προηγούμενο τρίμηνο. Ο διευθύνων σύμβουλος της PacWest, Paul Taylor, διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι οι επιχειρήσεις της τράπεζας παραμένουν «θεμελιωδώς υγιείς».

Άλλες περιφερειακές τράπεζες ανέκαμψαν επίσης για δεύτερη ημέρα.

Το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) ενισχύθηκε κατά 2,5%, μετά από ράλι 6,3% την Παρασκευή.

Η Western Alliance σημείωσε άλμα 12% τη Δευτέρα, αφού κέρδισε 49% την προηγούμενη συνεδρίαση και η Zions Bancorp σημείωσε άνοδο περίπου 9%.

Οι ανησυχίες για τις περιφερειακές τράπεζες παρέμειναν αφού οι ρυθμιστικές αρχές κατέλαβαν την First Republic την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα την τρίτη πτώχευση μιας αμερικανικής τράπεζας από τον Μάρτιο.

Η ταχεία αύξηση των επιτοκίων έχει επιβαρύνει τις τράπεζες με μακροπρόθεσμα ομόλογα, προκαλώντας φυγή καταθέσεων. Τα ιδρύματα με υψηλό ποσοστό ανασφάλιστων καταθέσεων βρέθηκαν ιδιαίτερα ευάλωτα, επειδή οι πελάτες φοβούνταν ότι θα χάσουν τις αποταμιεύσεις τους σε τραπεζικό τρέξιμο.

Γενικά οι αμερικανικές μετοχές παρέμειναν σχεδόν σταθερές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones των 30 μετοχών αναρριχήθηκε 19 μονάδες ή 0,06%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,1%. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε ελαφρά.

Διαβάστε περισσότερα