Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τα σχέδιό της να πουλήσει πυραυλικά συστήματα στην Αυστραλία, με την αξία της συμφωνίας να ανέρχεται σε έως και 975 εκατ. δολάρια, καθώς οι δύο χώρες επιδιώκουν μια ακόμη πιο στενή συμμαχία και να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη στρατιωτική εμβέλεια της Κίνας στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Η Αυστραλία θέλει να αγοράσει 22 από τα πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας M142, που κατασκευάζονται από την Lockheed Martin, μαζί με 60 κατευθυνόμενα συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων και άλλα πυρομαχικά, δήλωσε την Παρασκευή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει την πώληση, σημειώνει το Bloomberg.

«Η Αυστραλία θα χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα αυτή για να ενισχύσει την εγχώρια άμυνά της και να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τις κρίσιμες υποδομές της», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και της υποστήριξης δεν θα μεταβάλει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε τον Οκτώβριο. Ο Μπάιντεν ακύρωσε το ταξίδι του στην Αυστραλία τον Μάιο λόγω των διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: