Η είδηση του θανάτου της στις 23 Ιουλίου του 2011 προκάλεσε σοκ και ρίγη συγκίνησης στους φανατικούς θαυμαστές της σε όλον τον κόσμο.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, βρίσκει ακόμη κανείς τα σημάδια της Amy Winehouse στην αγαπημένη της γειτονιά στο Λονδίνο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, το Κάμντεν Τάουν. Κάθε χρόνο ανήμερα της επετείου του θανάτου της, φαν από όλο τον κόσμο φτάνουν εκεί για να αφήσουν λίγα λουλούδια στη μνήμη της.

“We only said goodbye with words/ I died a hundred times/ You go back to her/ And I go back to… black…”, ποιος δε θυμάται τους σχεδόν προφητικούς στίχους ενός από τα πιο αγαπητά μελαγχολικά τραγούδια του 21ου αιώνα;

Το 2011, η δημοφιλής δισκογραφική δουλειά «Back To Black» έγινε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα σε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά την είδηση του θανάτου της, βρίσκει ακόμη κανείς τα σημάδια της Amy Winehouse στο Κάμντεν Τάουν, στην αγαπημένη της γειτονιά στο Λονδίνο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Κάθε χρόνο, ανήμερα της επετείου του θανάτου της, θαυμαστές της από όλο τον κόσμο φτάνουν εκεί για να αφήσουν λίγα λουλούδια στη μνήμη της.

Η άγνωστη πλευρά της Amy Winehouse

Η Amy Winehouse είχε όμως τελικά τη ζωή που η ίδια τραγούδησε. Μια ζωή γεμάτη εμπόδια και αδυναμίες, που δεν μπόρεσε να νικήσει. Η μάχη της με το αλκοόλ και άλλες ουσίες ήταν τελικά άνιση, δεν κατάφερε να βγει νικήτρια. Οι παραράτσι που την κυνηγούσαν με μανία σε κάθε της έξοδο, σε κάθε της κίνηση, έκαναν τα πράγματα χειρότερα.

Ο θάνατός της στις 23 Ιουλίου του 2011 προήλθε από δηλητηρίαση μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Aν και σε ένα άλλο διάσημο τραγούδι της έλεγε «They tried to make me go to Rehab/ But I said no, no, nο», η ίδια το 2011 είχε μπει τελικά στην κλινική αποτοξίνωσης Priory Rehab του νοτιοανατολικού Λονδίνου. Δεν πρόλαβε. Ήταν μόλις 27 ετών όταν έφυγε από τη ζωή.