Τη Συμφωνία των Πρεσπών παραβίασε για μια ακόμη φορά κατάφωρα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Κρίστιαν Μιτσκόσκι, αφού στις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στη χώρα του αποκαλώντας τη «Μακεδονία», ενώ μίλησε και για «μακεδονική κυβέρνηση» αλλά και για «μακεδονικό λαό».  Η νέα πρόκληση Μιτσκόσκι δεν θα μείνει αναπάντηση, αφού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί με ιδιαίτερη αυστηρότητα στα όσα ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Μιτσκόσκι, αγνοώντας τόσο τις ελληνικές όσο και τις συμμαχικές προειδοποιήσεις απανέλαβε τις προκλήσεις που τόσο ο ίδιος όσο και η πρόεδρος της γειτονικής χώρας τείνουν να επαναλαμβάνουν το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, ο Μιτσκόσκι είπε: Ως μικρό έθνος, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να πάρουμε τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας τις επόμενες δεκαετίες τις ημέρες που θα συζητήσουμε σημαντικά θέματα εδώ. Και θα κάνουμε τη συμβολή μας, η «Μακεδονία» ως χώρα σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί και να προάγει τις αξίες με αυτόν τον τρόπο. Ως κυβέρνηση της «Μακεδονίας», θέλουμε να είμαστε δίπλα-δίπλα με τους συμμάχους μας και να επιβεβαιώσουμε το ελευθεριακό πνεύμα του μακεδονικού λαού και των πολιτών της «Μακεδονίας».

Διαβάστε ακόμη