Απολύσεις τεσσάρων ΑμεΑ, οι οποίοι εργάζονταν στην κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Καλαμαριάς, καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για την Καλαμαριά» Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Σύμφωνα με κείμενο το οποίο απέστειλε στο e-kalamaria.gr, «η Πρόεδρος του Δ.Σ ζήτησε την αξιολόγησή τους από τους υπευθύνους δομών, οι οποίοι με τις εισηγήσεις που κατέθεσαν αναφέρονταν πολύ θετικά για τα τρία από τα τέσσερα άτομα, τόσο για το παραγόμενο έργο και την αποτελεσματικότητά τους όσο και για τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Παρόλα αυτά ο κύβος είχε ήδη ριφθεί και μέσα σε μία ατμόσφαιρα εντάσεων και προπηλακισμών με λέξεις ανομολόγητες έστειλαν και τους τέσσερεις στην «κρεμάλα» με την πολύ φθηνή δικαιολογία ότι έληξαν οι συμβάσεις τους και παίζοντας στην κυριολεξία με τις λέξεις ότι δεν πρόκειται περί απόλυσης , αλλά περί λήξης του Προγράμματος» γράφει χαρακτηριστικά ο κος Μπακογλίδης στο κείμενό του.

Συνολικά 36 άτομα με αναπηρίες εργάζονταν σε διάφορους τομείς του δήμου και οι τέσσερις εξ αυτών απολύθηκαν.

Ε.Σ.Α.μεΑ. Άρση των άδικων απολύσεων των εργαζομένων με αναπηρία στο Δήμο Καλαμαριάς

Έντονη ήταν η αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την άρση των άδικων απολύσεων των εργαζομένων με επιστολή την οποία απέστειλε τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών και στην ΚΕΔΕ όσο και στον δήμο Καλαμαριάς.

«Η ΕΣΑμεΑ καλεί τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη και την Διοίκηση της ΚΕΔΚΑ να αναιρέσει την άδικη απόφασή της, και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στις θέσεις εργασίας τους. Καλεί την ηγεσία της ΚΕΔΚΕ να ενημερώσει τους δημάρχους ότι το αναπηρικό κίνημα δεν θα μείνει με σταυρωμένο χέρια, και οι ελάχιστες θέσεις των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις θα διαφυλαχθούν πάση θυσία. Πρόκειται για θέσεις που έχουν κερδηθεί από τους αγώνες του εθνικού αναπηρικού κινήματος, με τη συνεργασία όλων των φορέων και των οργανώσεών του, ώστε να σπάσει το στίγμα και η απομόνωση και να εξαλειφθεί το φαινόμενο να είναι τα άτομα με αναπηρία τα πρώτα που απολύονται και τα τελευταία που προσλαμβάνονται» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση καλώντας το υπουργείο Εσωτερικών να μην υπάρξει δεύτερο γεγονός σαν αυτό και τα άτομα με αναπηρία να συνεχίσουν κανονικά την εργασία τους.