Από το 2024 η Amazon θα ξεκινήσει την πώληση οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai διαδικτυακά στις ΗΠΑ σύμφωνα με δηλώσεις των δυο εταιρειών.

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters, οι πελάτες της θα μπορούν να ψωνίσουν, να εξοπλίσουν και να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο στο Amazon.com και να προγραμματίσουν την παράδοση μέσω ενός τοπικού αντιπροσώπου της Hyundai, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η απόφαση είναι ουσιαστικά μια επέκταση της συμφωνίας που ανακοινώθηκε πριν από δύο χρόνια για την επέκταση του ψηφιακού εκθεσιακού χώρου της Hyundai στο Amazon.com, επιτρέποντας στους πελάτες να διαμορφώσουν ένα όχημα, να υπολογίσουν την τιμή και να εντοπίσουν έναν αντιπρόσωπο για να ολοκληρώσουν την πώληση.

Η Hyundai δημιούργησε τον πρώτο της ψηφιακό εκθεσιακό χώρο στο Amazon το 2018. Η νέα συμφωνία θα επιτρέψει επίσης στους αγοραστές νέων οχημάτων Hyundai το 2025 να έχουν πρόσβαση στον φωνητικό βοηθό Alexa της Amazon από τα αυτοκίνητά τους.

«Η συνεργασία με έναν από τους πιο πελατοκεντρικούς ομίλους στον κόσμο ξεκλειδώνει απίστευτες ευκαιρίες καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας, να διευρύνουμε το δίκτυο πωλήσεών μας, να περάσουμε στην ηλεκτροκίνηση και να συνειδητοποιήσουμε το μέλλον της έξυπνης μετακίνησης», δήλωσε ο CEO της Hyundai Motor Jay Chang.

Διαβάστε ακόμη: