Η Amazon έγινε η πρώτη εισηγμένη εταιρεία παγκοσμίως που χάνει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, καθώς ο εκρηκτικός συνδυασμός του αυξανόμενου πληθωρισμού, της πιο αυστηρής νομισματικής πολιτικής, αλλά και η απογοητευτική κερδοφορία, προκάλεσε ένα ιστορικό ξεπούλημα στη μετοχή της φέτος.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου και cloud υποχώρησαν κατά 4,3% την Τετάρτη, ωθώντας την κεφαλαιοποίησή της σε περίπου 879 δισεκατομμύρια δολάρια από το κλείσιμο ρεκόρ των 1,88 τρισ. δολαρίων τον Ιούλιο του 2021.
Ενώ οι μετοχές τεχνολογίας και ανάπτυξης έχουν «τιμωρηθεί» από τους επενδυτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι φόβοι για ύφεση έχουν περιορίσει περαιτέρω το κλίμα στον κλάδο. Οι πέντε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, έχουν δει σχεδόν 4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία να γίνονται καπνός φέτος.
Ο μεγαλύτερος διαδικτυακός πωλητής λιανικής στον κόσμο, αναγκάστηκε φέτος να προσαρμοστεί σε μια βίαιη βουτιά της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς οι αγοραστές επανέρχονται στις συνήθειες που είχαν πριν από την πανδημία. Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 50% εν μέσω επιβράδυνσης των πωλήσεων, αύξησης του κόστους και άλματος των επιτοκίων. Από την αρχή του έτους, ο συνιδρυτής Τζεφ Μπέζος έχει δει την περιουσία του να μειώνεται κατά περίπου 83 δισεκατομμύρια δολάρια σε 109 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.
Τον περασμένο μήνα, η Amazon προέβλεψε την πιο αργή αύξηση εσόδων για καλοκαιρινό τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας, καθώς οι αγοραστές μειώνουν τις δαπάνες τους ενόψει της οικονομικής αβεβαιότητας.
Διαβάστε ακόμη:
- Αν ο 21ος αιώνας είναι τράπουλα, ο Elon Musk είναι το Τζόκερ…
- Χριστούγεννα 2022: Πανάκριβα τα στολίδια- Πόσο θα κοστίσει το δέντρο
- Ιδού το νέο μοντέλο ενεργειακής αγοράς που εισηγείται η ΚομισιόνΗ Τουρκία απειλεί ξεκάθαρα την Ελλάδα με εισβολή
- Ποιοι εργαζόμενοι κερδίζουν τα περισσότερα και ποιοι τα λιγότερα στην Ελλάδα