Η Titan Cement International με τo ανανεωμένο εταιρικό της λογότυπο αποτυπώνει με τον πιο δυναμικό και συντονισμένο τρόπο τη νέα εποχή και την ισχυρή δέσμευση του Ομίλου στη βιωσιμότητα και την πράσινη μετάβαση, με την καινοτομία και την ψηφιοποίηση να αποτελούν του κύριους μοχλούς ανάπτυξης σε όλους τους γεωγραφικούς τομείς που δραστηριοποιείται, αναφέρει σε νέα έκθεσή της η Alpha Finance.

Οι νέες προβλέψεις της χρηματιστηριακής λαμβάνουν υπόψη αυτή τη νέα δυναμική, ενώ είναι σύμφωνες με τη γενικότερη στρατηγική της Διοίκησης. Οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα/Δ. Ευρώπη αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 76% και 69% αντίστοιχα των εσόδων και της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) το 2026.

Παράλληλα, οι ρυθμοί ανάπτυξης στις εν λόγω περιοχές αναμένονται ισχυροί, με τα κέρδη ανά μετοχή το 2026 να εκτιμώνται στα €3,84, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις της Διοίκησης (€3,00 ανά μετοχή).

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Alpha Finance, καθώς οι εκτιμήσεις της Διοίκησης έχουν ήδη ξεπερασθεί έπειτα από τα ισχυρά αποτελέσματα του 2023, η αγορά θα πρέπει να αναμένει σύντομα θετική αναθεώρηση των οικονομικών στόχων. Ενισχυτικά σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να λειτουργήσει και μία πιο γενναία μερισματική πολιτική προς τους μετόχους, συνδυαστικά με το υπάρχων πρόγραμμα επαναγοράς. Δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί, άλλωστε, η αναζήτηση ευκαιριών εξαγορών και συγχωνεύσεων (M&A) για περαιτέρω βελτιστοποίηση της αξίας σε επιμέρους γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης.

Κορυφαία επιλογή

Η Τιτάν αποτελεί μία από τις κύριες επιλογές των αναλυτών της Alpha Finance για το 2024, με τη νέα τιμή στόχο στα €35,83 ανά μετοχή να οδηγεί σε συνολική απόδοση 41% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Επιπλέον, στην έκθεσή της η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή συνεχίζει και το 2024 την ανοδική πορεία που κατέγραψε το 2023, σημειώνοντας από τις υψηλότερες αποδόσεις παγκοσμίως στον κλάδο του τσιμέντου.

Παρά το σημαντικό re-rerating, ο ισχυρός κύκλος ανάπτυξης αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω υπεραξία για τους μετόχους, προσθέτει.

Παρά τις σημαντικές αυτές επιδόσεις, η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη αποτίμησης EV/EBITDA στις 4,7 φορές για φέτος ή στις 6,0 φορές με βάση την τιμή στόχο, υστερώντας σημαντικά έναντι του ιστορικού της μέσου όρου, αναφέρουν στην έκθεσή τους οι αναλυτές της Alpha Finance.

Οι μέθοδοι άλλωστε αποτίμησης που χρησιμοποιήθηκαν, αναδεικνύουν τα σημαντικά υψηλότερα επίπεδα αποτίμησης των εταιριών τσιμέντου στις ΗΠΑ έναντι αυτών στην ΕΕ, δημιουργώντας έτσι αυξημένες προσδοκίες για συνέχιση της υπεραπόδοσης της μετοχής.

Διαβάστε ακόμη: