Όπως σας είχε ενημερώσει το radar από νωρίς το πρωί, στις 28 Ιουνίου προβλέπεται να ανοίξει το βιβλίο για τη συνδυασμένη προσφορά νέων μετοχών της Alpha Services &Holdings σε εξωτερικό και Ελλάδα καθώς η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης και παρείχε τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις στο Δ.Σ., ώστε να προχωρήσει στον καθορισμό του ύψους της ΑΜΚ και των όρων της έκδοσης-διάθεσης.

Η συνέλευση κύλησε ομαλά καθώς η πλευρά Paulson, που είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να καταψηφίσει την πρόταση για ΑΜΚ, δεν παρέστη, σύμφωνα με πληροφορίες, στη γενική συνέλευση. Η διοίκηση της Alpha διαβεβαίωσε από την πλευρά της τους μετόχους ότι δεν πρόκειται να αντληθούν περισσότερα κεφάλαια, ακόμη και αν υπάρξει εντυπωσιακή υπερκάλυψη.

Το ύψος της ΑΜΚ δεν θα ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ, με κάποιους να το τοποθετούν στην περιοχή των 760 εκατ. ευρώ. Οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν, ονομαστικής 0,30 ευρώ έκαστη, θα διατεθούν μέσω συνδυασμένης προσφοράς (ιδιωτική τοποθέτηση με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών στο εξωτερικό, δημόσια προσφορά στην Ελλάδα), με όλους τους υφιστάμενους μετόχους (σ.σ. κατά την ημερομηνία καταγραφής) να διαθέτουν προτιμησιακή μεταχείριση, κατά την κατανομή.

Οι μέτοχοι εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της Συμμετοχών για τον ορισμό του χρονοδιαγράμματος του εγχειρήματος και την οριστικοποίηση των όρων της έκδοσης (εύρος τιμών, επιμερισμός της συνδυασμένης προσφοράς, τιμή διάθεσης μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου προσφορών κ.ά.). Υπενθυμίζεται ότι η τιμή διάθεσης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη της ονομαστικής (0,30 ευρώ ανά μετοχή).

Επίσης, το σώμα των μετόχων (σ.σ. απαρτία 57%) αποφάσισε ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα δικαιούνται κατανομής μετοχών κατά προτεραιότητα, εξουσιοδοτώντας το Δ.Σ. να εξειδικεύσει την αναλογία και την ημερομηνία αναφοράς.

Τέλος, το Δ.Σ. της Alpha Services &Holdings θα αποφασίσει πώς θα διατεθούν οι τυχόν αδιάθετες μετοχές, που θα προκύψουν από τη συνδυασμένη προσφορά, αφού συνυπολογίσει τη γνώμη των γενικών συντονιστών και διαχειριστών του βιβλίου προσφορών, αναφορικά με την επιλογή μακροπρόθεσμων επενδυτών, που αγοράζουν μετοχές και τις διακρατούν σε βάθος χρόνου (buy and hold investors).