Φούντωσαν και πάλι τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες της αγοράς που θέλουν τον Henry Holterman να προχωράει μεθοδικά σε αύξηση του ποσοστού του στην Alpha Bank, δείχνοντας έμπρακτη στήριξη και απόλυτη εμπιστοσύνη στις επιλογές του Διευθύνοντος Συμβούλου Βασίλη Ψάλτη.

Έμπειροι χρηματιστές σημειώνουν πως καθ’ όλη την διάρκεια της τρέχουσας χρηματιστηριακής εβδομάδας η συμπεριφορά της μετοχής της Alpha Bank δείχνει την ύπαρξη επιθετικού παίκτη που προχωράει σε μεγάλες αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας η μετοχή έκανε περί τα 4 εκατ. χαρτιά, την Πέμπτη η μετοχή πραγματοποίησε όγκο συνάλληλων 7,12 εκατ. χαρτιά και χθες εκτοξεύτηκε στα 9,18 εκατ. χαρτιά.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η εικόνα της μετοχής φωτογραφίζει ενδιαφερόμενο που απλά αγοράζει χωρίς να το ενδιαφέρουν τα επίπεδα τιμών, ενώ προσεκτικότερη ματιά παραπέμπει πιθανόν σε αγοραστή που έχει υφιστάμενη μετοχική σχέση, καταλήγουν.

Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά της μετοχής πυροδότησε, όπως ήταν φυσικά, μπαράζ πληροφοριών στην εγχώρια τραπεζική αγορά, ότι πίσω από τις αγορές μετοχών της Alpha Bank κρύβεται η Reggeborgh, ενδεχόμενο που πρώτο αποκάλυψε το «R» στα μέσα του περασμένου Αυγούστου.

Μάλιστα δεν έλειψαν και οι πληροφορίες που ήθελαν πίσω από τις αγορές να κρύβεται ο έτερος μεγαλομέτοχος, η ιταλική UniCredit, που μετά την είσοδό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Deutschbank ενισχύει και την παρουσία της στην ελληνική τραπεζική αγορά.

Προσεγγίζει το 10% το ποσοστό του Holterman στην Alpha Bank

Αυτή τη στιγμή η ολλανδική εταιρεία συμφερόντων του Henry Holterman κατέχει σύμφωνα με πηγές, ποσοστό που προσεγγίζει το 10%.

Ο Ολλανδός μέτοχος του Ελλάκτωρα, υπό τις ευλογίες της ΤτΕ και τη σύμφωνη γνώμη των Ιταλών δεν έχει κρύψει την στρατηγική του επιλογή να επενδύσει στην ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και καθίσταται σταδιακά κορυφαίος μέτοχος της Alpha Bank.

Συγκεκριμένα η Reggeborgh βρίσκεται μια ανάσα από το 10% των μετοχών της Alpha Bank και κατά τις πληροφορίες αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο μετόχο της συστημικής τράπεζας ξεπερνώντας τους Ιταλούς της Unicredit που κατέχουν το 9,61% των μετοχών της Alpha, ενώ ο γνωστός Αμερικανός επενδυτής Τζ. Πόλσον φέρεται να έχει μειώσει το ποσοστό του κάτω του 5%!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο Ολλανδός Holterman, που με τις πράξεις και τις ενέργειες του έχει δείξει ότι «μένει Ελλάδα» και επικεντρώνεται πλέον σε συγκεκριμένους τομείς επιχειρηματικής δράσης, όπως οι Τράπεζες και το real estate σε πρώτο βαθμό, αλλά και τα σκουπίδια και οι παραχωρήσεις σε δεύτερο και επιδιώκει να αυξήσει περαιτέρω την μετοχική του σχέση με την εμβληματική τράπεζα η οποία έχει πλέον ανακτήσει υπό την ηγεσία και καθοδήγηση του Βασίλη Ψάλτη την πρωτοκαθεδρία στο τραπεζικό σύστημα!

Και το γεγονός είναι πως την ώρα τούτη ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα, υπό τις ευλογίες της Τράπεζας της Ελλάδος και σε συμφωνία με τους Ιταλούς, ανέβασε το ποσοστό του από το 9,3% που κατείχε στις αρχές του χρόνου, περίπου στο 9,8-9,9%, οριακά κάτω του 10%, εξέλιξη που τον καθιστά μεγαλύτερο μέτοχο της μεγάλης τράπεζας!

Και οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι είναι πια θέμα χρόνου το 10% να ξεπεραστεί και ο Ολλανδός να κινηθεί σε επίπεδα υψηλότερα του 12% στην επόμενη φάση!

Και αδιαμφισβήτητα η έκβαση αυτή στην μετοχική σύνθεση της κορυφαίας συστημικής τράπεζας αποτελεί έμπρακτη εμπιστοσύνη του Holterman και των υπολοίπων κυρίων μετόχων στο πρόσωπο του Βασίλη Ψάλτη και στις προοπτικές της Alpha bank όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό!

Διαβάστε ακόμη: