Η εταιρεία με την επωνυμία «ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας που διεξήχθη στις 14 Ιουλίου 2023, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα, ακολούθως ορίστηκαν τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου και της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων, και, τέλος, καθεμία από τις δύο (2) Επιτροπές της Εταιρείας όρισε τον Πρόεδρό της και συγκροτήθηκε σε σώμα.

Συγκεκριμένα: Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα

Σε συνέχεια της απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας της 14ης Ιουλίου 2023 για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και τον ορισμό των Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών αυτού, το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, συγκροτήθηκε αυθημερόν σε σώμα, ως ακολούθως:

1. Γεώργιος Ποιμενίδης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

2. Γεώργιος Σπηλιόπουλος, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

3. Ιωάννης Γκάνος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

4. Μαριάννα Αντωνίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος 5. Παναγιώτα Σπηλιωτοπούλου, Mη Εκτελεστικό Μέλος

6. Βασίλειος Λουμιώτης, Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

Η θητεία των Μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας είναι, σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρείας, τριετής, η οποία παρατείνεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση το 2026 και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου Δυνάμει της από 14 Ιουλίου 2023 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1 περ. β) του ν. 4449/2017, όπως ισχύει:

− Η Επιτροπή Ελέγχου εξακολουθεί να αποτελεί Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία απαρτίζεται από τρία (3) Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκ των οποίων τα δύο (2) είναι Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά μέλη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020.

− H θητεία των Μελών της Επιτροπής Ελέγχου που ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1 περ. γ) του ν. 4449/2017, συμπίπτει με τη θητεία τους ως Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

− Τα Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1 περ. γ) του ν. 4449/2017, όπως ισχύει, και τον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου, και πληρούν τα κριτήρια και διαθέτουν τα προσόντα που ορίζονται στο άρθρο 44 του ν. 4449/2017, καθώς και στον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου.

Στη συνέχεια, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας: (α) το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του στις 14 Ιουλίου 2023 όρισε τα Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου και (β) η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας κατά τη συνεδρίασή της που διεξήχθη την ίδια ημέρα όρισε τον Πρόεδρό της και συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως:

Επιτροπή Ελέγχου

1. Λουμιώτης Ι. Βασίλειος, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

2. Σαμαρά Δ. Αγγελική, Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

3. Σπηλιωτοπούλου Χ. Παναγιώτα, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Σε συνέχεια των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του ρυθμιστικού πλαισίου, αποφάσισε σχετικά με τη σύνθεση της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων, ως ακολούθως:

Επιτροπή Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων

1. Λουμιώτης Ι. Βασίλειος, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

2. Σαμαρά Δ. Αγγελική, Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

3. Ποιμενίδης Ε. Γεώργιο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Διαβάστε ακόμη: