Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές την Τετάρτη μετά τη Microsoft με τα οικονομικά αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού να βγαίνουν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στη Wall Street.

Ο Nasdaq Composite σημείωσε άλμα 0,8%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average ανέβηκε 91 μονάδες, ή 0,3%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2%.

Η Microsoft αυξήθηκε περισσότερο από 7% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για το τρίμηνο. Η εταιρεία σημείωσε επίσης μεγάλο άλμα στα έσοδα από το επιχειρηματικό της τμήμα του Intelligent Cloud, ενώ η Amazon σημείωσε άνοδο 1,5%, καθώς ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά ήλπιζαν ότι η επιχείρηση cloud του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει ισχυρή αύξηση εσόδων κατά την αναφορά οικονομικών αποτελεσμάτων αύριο Πέμπτη.

Η Alphabet κινείται αμφιταλαντευόμενη. Η μητρική της Google δημοσίευσε επίσης οικονομικά αποτελέσματα καλύτερα από τα αναμενόμενα, αλλά τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 3% σε ετήσια βάση.

«Είμαστε ακόμη νωρίς σε αυτή τη σεζόν, αλλά φαίνεται ότι η Wall Streetγενικά υποτίμησε την εταιρική Αμερική για άλλη μια φορά», δήλωσε η Callie Cox, αναλύτρια στην επενδυτική εταιρεία eToro. «Οι πληροφορίες σε επίπεδο εταιρείας θα μπορούσαν να αμβλύνουν τους φόβους των επενδυτών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις της Αμερικής χειρίζονται την επιβράδυνση της ανάπτυξης και το αυξανόμενο κόστος, ειδικά δεδομένης της εστίασης στην αγορά εργασίας». «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το πόσο αντέχει η τεχνολογία δεδομένου ότι τροφοδότησε την αγορά πρόσφατα», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ η First Republic Bank δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο. Αυτό αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τον ευρύτερο τραπεζικό τομέα και πίεσε τους κύριους μέσους όρους την Τρίτη. Η μετοχή υποχώρησε σχεδόν 20% μετά την πτώση σχεδόν 50% την Τρίτη.

Σε άλλα νέα οι μετοχές της Boeing και Chipotle αυξήθηκαν περισσότερο από 3% και 10%, αντίστοιχα, μετά τις ανακοινώσεις των οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην τεχνολογία με τις Meta Platforms να αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τετάρτη. Mattel και eBay αναμένεται επίσης να δημοσιεύσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Διαβάστε περισσότερα