Οι μετοχές της Google σημείωσαν άνοδο πάνω από 5% την Πέμπτη, μια μέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε το τελευταίο της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Gemini και θα ανταγωνιστεί προϊόντα από την OpenAI, τη Microsoft και Meta.

Η μετοχή βρίσκεται σε τροχιά για την καλύτερη μέρα της από τις 29 Αυγούστου.

Το γραφείο συναλλαγών της Wells Fargo είπε ότι η ανακοίνωση «θα πρέπει να είναι αρκετή για να καταλαγιάσει τη φλυαρία «πού είναι το GOOG στο AI». Αλλά το γραφείο συναλλαγών της Wells Fargo είπε επίσης ότι το μεγάλο ερώτημα είναι πώς φαίνεται η δημιουργία εσόδων της Google για το Gemini.

Αναλυτές της Bank of America δήλωσαν την Τετάρτη ότι η Alphabet δέχεται πιέσεις από ανησυχίες σχετικά με τις δυνατότητες AI της Google φέτος, επομένως ένα «καλά λανσαρισμένο», ανταγωνιστικό μοντέλο θα μπορούσε να έχει θετικά στοιχεία για τη δραστηριότητα αναζήτησης καταναλωτών και τις επιχειρηματικές πωλήσεις στο Cloud.

Τα στελέχη της Google δήλωσαν ότι το Gemini ξεπερνά το chatbot του OpenAI GPT-3.5, αλλά η εταιρεία δεν μοιράστηκε πώς συγκρίνεται με το τελευταίο μοντέλο GPT-4 Turbo του OpenAI. Ωστόσο, το Gemini δείχνει ότι υπάρχει μια ευκαιρία για περαιτέρω δημιουργία εσόδων από την AI.

Η Microsoft, για παράδειγμα, κυκλοφόρησε πρόσφατα το Copilot, που υποστηρίζεται από το ChatGPT του OpenAI, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο Word, το Excel και άλλα προγράμματα του Office και θα κοστίζει 30 $ ανά άτομο το μήνα.

Οι αναλυτές της Piper Sandler δήλωσαν τον Οκτώβριο ότι το Copilot θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα για τη Microsoft έως το 2026.

Διαβάστε ακόμη: