Η Allianz Real Estate αύξησε το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της στον τομέα των logistics στα 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στο τέλος του 2021, σημειώνοντας αύξηση 32% σε ετήσια βάση.

Η έκθεση της εταιρείας στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας που “πρωταγωνίστησε” εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 περιλαμβάνει 8,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετοχικές επενδύσεις, αύξηση 39% σε ετήσια βάση και 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση, αυξημένη κατά 15%.

Σε περιφερειακό επίπεδο, η κατανομή του χαρτοφυλακίου της εταιρείας είναι 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη, 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ στις ΗΠΑ και 2,5 ευρώ στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ο Kari Pitkin, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Ευρώπης στην Allianz Real Estate, δήλωσε: “Ξεκινήσαμε από νωρίς να ‘χτίζουμε’ το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο logistics μας και τώρα κατέχουμε ηγετική θέση στον κλάδο. Η προσέγγισή μας στον τομέα έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με την παγκόσμια στρατηγική ESG και το ευρύτερο θέμα της βιωσιμότητας. Συνεχίσαμε να επιλέγουμε περιουσιακά στοιχεία και συνεργάτες με ισχυρά προφίλ ESG, δημιουργώντας ένα χαρτοφυλάκιο logistics που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα”.

Κριτήρια βιωσιμότητας

Τον Απρίλιο του 2021, η Allianz Real Estate ανακοίνωσε ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα ESG στον κλάδο των ακινήτων, με στόχο να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της κατά 25% έως το 2025 και να γίνει μηδενικό έως το 2050.